phM2019 / Shutterstock

phM2019 / Shutterstock

Huh? Vrouw heeft doorrekening politieke partijen van CPB niet gelezen en weet tóch waar ze op gaat stemmen

In Brabant gebeurde vandaag iets opmerkelijks: Anneke Berstens (26) heeft daar de doorrekening van de plannen van politieke partijen door het Centraal Planbureau niet gelezen, maar ze weet tóch waar ze op gaat stemmen. Gevraagd naar hoe ze dit voor elkaar kreeg, op basis van een inherent gebrekkige hoeveelheid informatie, lachte Anneke vooral mysterieus. “Ik heb mijn bronnen”, zei ze tegen de verzamelde pers.

Politieke analisten spreken van een grootse prestatie. “De meeste mensen hebben echt alle debatten, het invullen van de stemwijzer, opiniestukken in kranten, meningen uit hun omgeving, het lezen van alle verkiezingsprogramma’s en de doorrekening van het CPB nodig om tot hun keuze te komen – maar Anneke dus niet. Raadselachtig hoe ze het voor elkaar kreeg.”

Volgens Anneke valt dat ook wel weer mee. “Ah joh”, zegt ze.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *