Lisa F. Young / Shutterstock

Lisa F. Young / Shutterstock

Top 2000-stemmer heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen al op een vrouw gestemd

Thomas (52) is een trouwe Top 2000-stemmer. In zijn lijst stonden dit jaar nummers van onder andere Pearl Jam, Coldplay, The Who, Nirvana en verder ook alleen maar van mannelijke artiesten. Op de vraag waarom er geen nummers van vrouwen in zijn lijst staan, reageert hij dat hij bij de Tweede Kamerverkiezingen al op een vrouw heeft gestemd.

“Stemmen op een vrouw ben ik helemaal voor, begrijp me niet verkeerd. Dat heb ik twee weken geleden nog gedaan”, verklaart Thomas. “Dus wat zeik je?”

De definitieve lijst van de Top 2000 is nog niet gepubliceerd, maar in de Top 10 die afgelopen vrijdag bekend werd gemaakt staan enkel nummers van mannen. Ook voorgaande jaren waren vrouwen zwaar ondervertegenwoordigd in de lijst der lijsten. “En daar breng ik geen verandering in”, zegt Thomas. “Ik mocht maar op 35 nummers stemmen, dus het is wel veel gevraagd om daar nog een vrouwtje in te fietsen, begrijp je?”

Thomas voelt zich er dan ook geenszins slecht over dat hij enkel op mannen heeft gestemd, want hij heeft wel overwogen op een vrouw te stemmen. “Ik heb een tijdje met de gedachte gespeeld om op Anouk te stemmen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *