Deze toerist is geboren in het lichaam van een Amsterdammer

‘Ik bezoek de hele dag alle hotspots terwijl ik hier al 30 jaar woon’

Mischa van Praag voelt zich niet begrepen door zijn omgeving. Hij is geboren in het lichaam van een Amsterdammer, maar voelt zich eigenlijk toerist. “Ik heb de hele dag de neiging om naar het Rijksmuseum te gaan en foto’s te maken van tulpen, maar ik heb gewoon een kantoorbaan op de Zuidas, dus ik kom daar nauwelijks aan toe.”

Van Praag hekelt het hokjesdenken in zijn stad. “Mensen kijken alleen naar de buitenkant. Ze zien een Amsterdammer en verwachten direct dat je met je stadsfietsje door de stad naar je werk gaat, terwijl ik eigenlijk liever op mijn MacBike naar het Anne Frank Huis slinger. Maar dat is sociaal niet geaccepteerd, als ik dat doe dan merk ik gewoon dat ik word nagestaard.”

De toerist woont al dertig jaar in Amsterdam, maar heeft zich nooit helemaal gelukkig gevoeld in die hoedanigheid. Hij overweegt nu om operatief een ‘I love Amsterdam’ pet op zijn hoofd te laten zetten.

In Amsterdam gedraag je je het liefst als een local. Daar hoort een echte Amsterdamse jeans bij. Bekijk hier het aanbod Amsterdenim jeans.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

Een stroopwafel vertelde mij telepathisch dat hij eigenlijk gewoon een Gouwenaar in het lichaam van een stroopwafel is.

Hij vreest dat hij binnenkort een Gouwenaar in het lichaam van een stroopwafel in het lichaam van een Gouwenaar wordt.
Kijk die enge vent eens loeren!!

gravatar

In Amsterdam wonen Friezen, Joden, Vlamingen, Walen, Indo’s, Turken, Marokkanen, Surinamers en Ghanezen, maar zeker geen oorspronkelijke Amsterdammers.

gravatar

De Van Praag’s zijn historisch verbonden met de Amsterdamse scene (Max van Praag (eerste 020 naoorlogse volkszanger van Nederland), voetbal van Praag (Ajax), Jaap van Praag (ex 1e violist van het KCO en nu chefdirigent in Chicago, leerstoel-prof van Praag (UVA), en nog vele anderen. Genoeg om te spreken van de Praagse Lente in de Nederlandse cultuur-canon,

gravatar

Topman Hamers van de ING is een van de weinigen die nog een huis in I AMsterdam kan betalen zonder het tijdelijk te verhuren, dankzij een forse loonsverhoging.

gravatar

Dan heeft ‘ie vast dat optrekje aan de dam overgenomen.

Die SLOEBER die er tot dusver gebruik van maakte kreeg maar één miljoen per jaar!

Jort

gravatar

Wij eisen een minimum jaarinkomen van 1 miljoen voor elke hypotheekaanvraag uit Amstedam

gravatar

Nee, gewoon die bussen met toeristen daarheen rijden.
En dan één zo’n verdroogd minikaasje per persoon mee.

‘Welkom in ze Hullend, hè!
Niha! Konnisjiwa! Baaibaai!’