wikimedia / Pa3ems

Mensen uitgezet in Oostvaardersplassen

Natuurlijke vijand van dieren moet evenwicht herstellen

De provincie Flevoland gaat mensen uitzetten in de Oostvaardersplassen. Door de natuurlijke vijand van dieren in het gebied te introduceren, hoopt men het evenwicht te herstellen.

“De mens speelt een heel bijzondere rol in het ecosysteem”, zegt gedeputeerde Jan-Nico Appelman. “Enerzijds maakt hij dieren massaal dood, anderzijds kan hij leed van individuele dieren niet verdragen. Daarom gaat hij bijvoorbeeld bijvoederen als dieren honger lijden. Dat verstoort het evenwicht, want daardoor worden populaties van bijvoorbeeld runderen en herten te groot.”

Appelman wijst erop dat die situatie in de Oostvaardersplassen ontstaat doordat de mens buiten de hekken staat. “Als de mens tussen de dieren leeft, zal hij ze niet alleen bijvoederen, maar ook doden. Daar zijn wij van overtuigd.”

Staatsbosbeheer is het niet eens met de beslissing van de provincie. “Het risico bestaat dat de mensenpopulatie te groot wordt. Dan worden de Oostvaardersplassen straks volgebouwd met Vinex-wijken. Dat hebben we eerder gezien in bijvoorbeeld Bangladesh.”

Appelman is het niet eens met die kritiek: “Ook dat is de natuur. Dat is wat mensen doen en daarin moeten we ze hun gang laten gaan. Het is niet aan ons om in te grijpen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat is dus de kant waar veel mensen door het ijs zijn gezakt. De drenkelingen zijn alleen gered omdat ze straks actief en passief stemgerechtigd zijn i.h.k.v. de gemeenteraadsverkiezingen. Om wat tegenwicht te bieden aan de criminelen die uit zijn op zetelroof.

gravatar

Hmm, die zijn er nog niet.
Wel vossen, maar die zijn een beetje bangig.

Voor een evenwichtig plaatje gaan wij zeker overwegen wolven uit te zetten.
En beren.

Goed punt!

Zwemmen haaien ook in zoet water?
[Uitzoeken!]

Staatsbosbeheer

gravatar

zet er dan ook wat geiten, schapen, varkens en lama’s uit, voor ieder wat wils. Een mens kun je wel uit zijn cultuur halen maar de cultuur niet uit de mens..

Reageer
gravatar

Krijgen vooral vrouwelijke mensen wel hun onmisbare slimme telefoontjes mee? Als dat niet niet gebeurd, dreigen ze snel te sterven door verveling, Ongetwijfeld gaan dan uit medelijden meelevende mensen clandestien ongezonde apparaatjes over het hek gooien.

Reageer
gravatar

‘Mogen we dan wel even opladen?!’

‘En hep ik dan ‘bereik’*?’

*’Bereik’
Een telefoon heeft ALTIJD bereik (een paar kilometer), maar niet altijd CONTACT met het netwerk.
De gemiddelde ‘insta’-muts snapt het verschil niet, en noemt dit ‘bereik’.

gravatar

Ter geruststelling: van uitzetting zullen worden uitgesloten alle VVD-stemmers, oud geld, fiscale Bahama en Kaaiman Eilanden-vluchtelingen en alle inwoners van Box 3.

gravatar

Overigens is het wel de bedoeling dat deze ‘mensen’ uitsluitend hun NATUURLIJKE vacht gebruiken!!

Kleding dient buiten de hekken gelaten te worden.

Staatsbosbeheer

gravatar

Een grootse taak. Je kunt in deze tijd de natuur niet geheel haar gang laten gaan. Ik denk hierbij ook aan Noach, om een kleine groep Nederlanders uit te zetten overzee. Vanzelf komt hierbij eigen volk eerst.

Reageer
gravatar

In China zijn ze al geïnteresseerd in de oorspronkelijke Nederlandse architectuur. En er is nu ook een dierentuin in Sjanghai die geïnteresseerd is in de Nederlander zelf.

gravatar

Maitreya, jij refereert aan de Zondvloed.

Wist je dat het de eerste van de vele genocides was van mijn barmhartige vader Jahweh? Zijn neven Neptunus. Proteus, Nereus, Oceanus en de familie Noach hielpen hem dit keer om de gehele toenmalige wereldbevolking uit te roeien.

gravatar

Misschien is het een goed idee om er een centrum voor afgewezen asielzoekers c.q. gelukzoekers neer te zetten. Die gasten komen toch allemaal uit het Takki Takki oerwoud. ????

Ze kunnen dan alvast re-integreren.

Corrie.

Reageer
gravatar

2013; vrouw uit het oosten van Duitsland wordt als gelukszoeker bestempeld door een sukkelige domme gemeente ambtenaar VK opinie brief vd dag 3-3-18

gravatar

Opnieuw Bulgaren uitgezet
De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft vanochtend vroeg in alle stilte 115 illegale Bulgaren uitgezet. Zij waren gisteravond opgepakt bij invallen in illegaal onderverhuurde panden in Den Haag en Rotterdam.
Bron NRC ,nu weet ik dankzij de speld waar.

Reageer