Nu.nl

Burgemeester Veen: ‘Kennelijk veel draagvlak voor autovrije binnenstad’

‘Mooi dat jeugd zo begaan is met milieu’

De Burgemeester van Altena, de gemeente waar het dorp Veen onder valt, heeft zich positief uitgelaten over de jeugd in zijn dorp. Hij zegt verrast te zijn over de politieke betrokkenheid van de jongeren: “Kennelijk is er onder hen veel draagvlak voor een autovrije binnenstad. Het is mooi om te zien dat ze zo begaan zijn met het milieu en zelf de handschoen oppakken.”

Ook GroenLinks is het niet ontgaan dat de jeugd in Veen een ruk naar links heeft gemaakt. Tot voor kort was de partij nergens in de gemeente, maar Jesse Klaver verwacht er nu de grootste te kunnen worden. “Na het zien van de innemende beelden hebben we meteen een meet-up georganiseerd in feestcafé de Rietschoof”, vertelt hij. “Daar gaan we gezellig met de jongeren in gesprek en krijgen ze zelfs de kans om mij om een handtekening te vragen. Niks leukers dan met gelijkgestemde jongeren in gesprek te gaan. We zijn ontzettend benieuwd naar hun verdere plannen met het dorp.”

De gemeente Altena kent momenteel nog geen GroenLinks-fractie, maar daar komt volgens Jesse Klaver nu snel verandering in. “We hebben grootse plannen met Veen. Het kan een groen modeldorp worden. We denken dat deze betrokken jongeren zeer enthousiast zullen worden van onze plannen om alle horeca vegetarisch te maken.”

“Terwijl de oudere generatie zit toe te kijken en niets doet, neemt de jeugd in Veen het heft in handen. Zij zetten zich echt in voor een betere wereld. We hadden nooit kunnen bevroeden dat onze standpunten zo leefden onder deze generatie. 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *