Mensheid loopt nog verder uit op dierenrijk: vandaag weer 150 soorten uitgestorven

De mensheid breidt haar toch al flinke voorsprong op het dierenrijk vandaag opnieuw uit, nu er vandaag opnieuw een geschatte 150 diersoorten zijn uitgestorven. António Guterres, chef de mission van de mensheid, is gematigd positief. “We zijn er nog niet, maar op dit tempo komen we zeker bij een eindstreep.” 

De grote vraag is of de dieren met zoveel verslagen soorten de komende jaren nog wel een kans op de titel hebben of dat de voorsprong van de mensheid te groot is. “Een beetje meer uitdaging zou misschien niet slecht voor ons zijn, het gaat nu wel heel makkelijk”, verzucht António Guterres. 

Op vragen over de vraag of het eerlijk is dat de mensheid de oefenterreinen van de dieren afpakt en onklaar maakt heeft het dierenrijk nog niet direct gereageerd, maar de stilte die ervanuit gaat voelt ergens toch dreigend en sinister. Dat belooft nog wat!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *