Dmitry Naumov / Shutterstock.com

Onderzoek wijst uit: oudste kinderen zijn onuitstaanbare rukkers

Tyfushonden zijn voorgetrokken door ouders

Een eeuwenoude kwestie is eindelijk opgelost: oudste kinderen zijn onuitstaanbare rukkers die het een stuk makkelijker hebben omdat ze ouder zijn. Dat ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Harvard. Ze volgden 10.000 kinderen over een periode van 20 jaar en kwamen erachter dat eerstgeborenen arrogante eikels zijn die denken dat ze beter zijn dan hun jongere broertjes en zusjes.

Volgens de onderzoekers verklaren de resultaten waarom oudste kinderen later in het leven doorgaans een hoger opleidingsniveau en meer inkomen hebben: omdat ze hun hele jeugd door pappie en mammie zijn voorgetrokken.

“Dit onderzoek was een hel om uit te voeren”, vertelt onderzoeksleider en middelste kind Mark Steinberg, wiens oudste broer zakenbankier en miljardair is. “We hebben 2.000 oudste broers en zussen gevolgd van hun tiende tot hun dertigste levensjaar en hebben nauwgezet vastgelegd wat voor bevoorrechte klootzakken het zijn.”

“Gelukkig moesten we ook hun jongere en veel aardigere broers en zussen volgen en zo kwamen we er achter dat hun oudere broers en zussen een stel zakkenwassers zijn die het niet kunnen laten om het in te wrijven hoeveel beter en slimmer ze zijn”,  voegt Steinberg daar aan toe. “Dag in, dag uit.”

“Uiteindelijk is het de schuld van de ouders dat oudste kinderen zulke verschrikkelijke tyfushonden worden“, legt Steinberg uit, terwijl hij een portret van zijn familie vasthoudt dat net nog op zin bureau stond. “Klotebankiertje denkt dat ie beter is, he? Kijken of hij nu nog steeds zo’n stomme grijns heeft.”

Dit artikel verscheen eerder op Waterford Whispers News.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je wil met toch niet zeggen dat dit een conclusie op basis van een serieus wetenschappelijk onderzoek is? Zo ziet het artikel niet uit. Lijkt eerder op een onderzoek dat uitgevoerd is door de Wereld Draait Door of Robert Jensen

Reageer
gravatar

Wat een gelul weer. Daar hoe je helemaal geen tien jaar onderzoek voor te doen en naar 10.000 idioten kijken. 30 seconden naar Koning Wallem Allesbrander, de wipvogel van Maxima, kijken is genoeg en je weet het zeker: de oudsten zijn tyfushonden. Houzee!

Reageer
gravatar

De beste man is 20 jaar geleden uit frustratie dit onderzoek begonnen.

Eindstand: een kort stukje in het roemloze dagblad: “de speld”. Ondertussen is zijn broer (al dan wel niet ouder) nog steeds rijker en meer succesvol.
Volgens mij wordt het tijd voor een cursus: “nuttige tijdsbesteding”.

Hoogachtend,

Prof. B. de Bouwer
(Oudere broer van vele)

Reageer
gravatar

Wij overwegen hier een opvoedkundig programma over te maken.
Dat noemen wij dan ‘Grote Broer’.

Wel kijken hè!

John de Mol
Endemol

gravatar

Bij een dergelijke onwetenschappelijke verwoording denk ik: is dit wel wetenschappelijk (aangetoond)? Ik lees alleen maar een enorme persoonlijke trigger die de onderzoeker uiteenzet.

Reageer
gravatar

ik verwacht een vervolgonderzoek. Hoe zit het bij gezinnen waarvan het oudste kind op jonge leeftijd is overleden. Wordt het 2e kind dan onuitstaanbaar

gravatar

Ik las eens een stukje van een homo die homoseksualiteit rationeel verklaarde, hij had verschillende statistieken: een daarvan was hoe groter het gezin des te groter de incidentie van homoseksualiteit bij de kinderen, en wederom hoe jonger de kinderen zijn hoe groter de kans is dat ze homo zijn. Daarmee redeneerde hij dat het geen gevaar is voor het voortbestaan. Niet dat hij beweerde dat het sociaal bepaald is, maar toch herkende ik dat erin. Het argument dat het sociaal bepaald is, is meestal taboe. Ze plachten er eerder de eer of althans legitimatie aan te ontlenen dat ze biologisch zo gedetermineerd zijn. Een juridisch probleem, dat weer leidde tot gender neutrality.

Reageer
gravatar

Juist de jongste kinderen hebben het ‘t gemakkelijkst. Krijgen alles voor elkaar door huilie huilie te doen, mogen al op jongere leeftijd de straat oversteken naar dat leuke speelpleintje aan de overkant, omdat de oudere broers/zussen wel opletten.
En dan heb ik het nog het ergste, want ik was de middelste van 3 zoons.

Reageer