Shutterstock

Shutterstock

Vlieg die stamboom maakt benieuwd hoe het leven van zijn betovergrootouders afgelopen dinsdag geweest moet zijn

Vlieg Jean-Baptiste heeft sinds drie minuten een nieuwe hobby: hij maakt zijn stamboom. Hij is gefascineerd geraakt door het leven van zijn betovergrootouders die afgelopen dinsdag geleefd hebben.

“Die leefden in zo'n andere tijd, dat is bijna niet meer voor te stellen”, legt Jean-Baptiste uit. “Kennelijk woonden mijn voorouders ooit in de tuin. Maar daar was het rottend fruit bijna op en toen hoorden ze verhalen over een schaal fruit in de keuken. Dat moet een helse reis geweest zijn. Mijn voorouders waren echt pioniers. Nu wonen we hier met zijn duizenden maar woensdagochtend was dit echt nog onontgonnen gebied.”

De trotse huisvlieg vindt het belangrijk zijn familiegeschiedenis levend te houden voor volgende generaties. “Mijn oom Pancras heeft nog gevochten tegen Manon, dat is die mensenvrouw die vanochtend naar haar werk is vertrokken. Toen waren mijn kinderen nog niet geboren en de herinnering daar aan vervaagt langzaam. Maar we moeten waakzaam zijn: ooit zal ze terugkomen met haar opgerolde krant. Ik zal dat waarschijnlijk niet meer meemaken maar ik heb heb sinds kort kleinkinderen. Als ook maar zevenhonderd daarvan mijn waarschuwing hebben begrepen dan is mijn missie geslaagd.”

Jean-Baptiste heeft natuurlijk ook wat minder fraaie ontdekkingen gedaan. “Mijn tante Cornelia blijkt ook mijn zus te zijn. Schokkend natuurlijk, maar op het moment dat je als vlieg een stamboom gaat maken weet je dat je dat soort dingen tegen kunt komen.” Hij neemt een hap van een beurse appel. “Mooie ouderwetse naam hè, Pancras? Als je alleen die naam al hoort weet je dat hij minstens anderhalf uur geleden geleefd heeft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *