Shutterstock / justoomm

Shutterstock / justoomm

Strijd tegen insecten bijna gewonnen

Nu insectenpopulaties op sommige plekken met wel 95 procent zijn geslonken lijkt de strijd tussen mens en insect zo goed als beslecht.

“Insecten hebben het echt een beetje laten liggen”, zegt biomassa-expert Sjuul Kolder. “Eerst waren ze met ontzettend veel en vlogen ze massaal stuk op de voorruiten van auto’s, nu zijn ze dusdanig uitgedund dat we van een klinkende overwinning door de mensheid kunnen spreken. Tussenstand: 35 miljard – nul.”

Bianca vindt het eigenlijk ‘wel chill’. “Als ik bij mij thuis hierdoor minder insecten zie vind ik het geweldig. Die griezels, ik moet er niks van hebben.” Kolder hoort het glimlachend aan. “Binnen heeft gewonnen van buiten”, zegt hij.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jan, met Sjuul Kolder heb je een juist naam bedacht, maar biomassa-expert kun je hem niet noemen. Hij onderschat namelijk het aantal insecten in de wereld. 35 miljard is veel en veel te laag. Het aantal ligt ergens in de triljjoenen.

Reageer