Anne Webber / Shutterstock

Anne Webber / Shutterstock

Fruitvliegjes in je keuken? Dan houdt het op

'Tsja'

Veel mensen hebben in de zomer last van fruitvliegjes in hun huis. Vooral na terugkeer van vakantie kan de teleurstelling wel eens groot zijn wanneer een kijkje in de keuken wordt genomen. Hoewel er op internet hier en daar wel huis-tuin-en-vooral-keuken-tips te vinden zijn om de vliegjes te bestrijden, stellen biologen dat het beter is om de situatie gewoon gelaten te accepteren: "Als je ze hebt, leer er dan maar mee leven."

Volgens hoogleraar Bert Bokhoven, gepromoveerd op de handel en wandel van de drosophila, ben je op het moment dat je ze ziet in feite al te laat: "Als je er 1 ziet, heb je er vaak een miljoen. En die vliegjes hebben eigenlijk maar twee dingen te doen in het leven: je fruit opeten en elkaar helemaal sufneuken om nakomelingen te krijgen. Leuk dat er websites zijn die adviseren om iets met een bakje, een bananenschil en wat zeep te doen, maar terwijl je er daar misschien vier mee vangt, ligt de rest eitjes te leggen. Daarom adviseer ik altijd: 'leer er mee leven'."

Vereniging Eigen Huis gaat zelfs nog een stapje verder: "Heb je fruitvliegjes in huis? Kijk dan nog eens goed rond, wees dankbaar voor de mooie herinneringen en koop zo snel mogelijk een nieuw huis. De kans dat je je huis voor een aanzienlijk lager bedrag moet verkopen is natuurlijk enorm, maar je kunt in Noord-Groningen vaak nog wel een huis van een vergelijkbare prijs kopen. Je zou ook in de Funda-tekst de fruitvliegjes eruit kunnen laten en bij de kijksessies heel snel door je keuken heen gaan in de hoop dat ze niet worden gezien, dat kan zomaar nog eens een half tonnetje op de verkoopprijs schelen. Succes in je nieuwe huis en kijk nooit meer om."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *