Shutterstock- Beeldbewerking: Annelieke de Loijer

Vluchtelingen vermommen zich als multinational voor warm welkom in Nederland

‘Ik kreeg met voorrang een brievenbus toegewezen’

Bij de IND zien ze de laatste tijd een sterke toename van multinationals. Het vermoeden rijst dat het in werkelijkheid om vluchtelingen gaat, die zich alleen maar voordoen als internationaal opererend bedrijf. Ze hopen zo met open armen te worden ontvangen door de Nederlandse overheid.

Mohammed Procter & Gamble (niet zijn echte bedrijfsnaam, red.) kreeg vrijwel meteen na aankomst in Nederland met voorrang een brievenbus in Amsterdam toegewezen. “Het was wat kaal, er stond alleen een plant. Maar van de gemeente kreeg ik al snel te horen dat ik recht heb op belastingvoordelen. Dat geeft wel een welkom gevoel.”

N’Koko Beautiful Day Satisfaction kreeg op haar eerste dag in Nederland een bezoek van de Belastingdienst. Ze schrok enorm, maar dat bleek onterecht. De inspecteur kwam slechts zijn akkoord geven voor het doorsluizen van belasting. “Ik had geen idee waar hij het over had,” vertelt Beautiful Day Satisfaction. “Maar het was lief dat hij een fles champagne had meegenomen.”

Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) zit met de situatie in zijn maag. “Als dit daadwerkelijk vluchtelingen zijn, dan moeten ze gewoon dividendbelasting betalen.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien kan Professor Van der Plas op dit dossier ons wat van zijn wijsheid meedelen. Zijn moreel kompas wordt alom geroemd, vooral in Zeeland. Hij staat boven de ethiek van de gewone sterveling.

Reageer
gravatar

Waarde collega (iedereen rijdt weleens een scheve schaats, er komt toch geen ijs meer),

In de toekomst gaan we toe naar een studierichting voor iedereen, die bij je past.
Ik zal dit vaak herhalen.
Iedere student mag dan zelf een kindje uit de ontwikkelingslanden adopteren Vanzelf mag hij er zelf voor betalen. Dat kan stapsgewijs. Maar van te voren kan hij/zij dan via een voorschot gelijk vader of moeder worden.

gravatar

Zo blijven onze huishoudelijke vaardigheden behouden. Als noot is dan de etnische Nederlandse student in 1 generatie uitgestorven. Gebleken is dat studenten enkel nog academische ouders hebben, het is een erfelijke zaak geworden.
Iedereen 1 kindje. Niet meer of minder.
U weet dat ik ook bekend sta om mijn niet-aflatende strijd voor gelijkheid en tegen racisme.
Over mijn relatie tot Maitreya kan ik kort zijn, ook ik geloof in samen delen.

gravatar

Ja eh.. zo raken die glazen torens allemaal bevolkt, dat is niet de bedoeling, Misschien kan een inburgeringsexamen op de Zuidas het kaft van het koren scheiden. Weet jij niet wat er hip is voor lunch? D’r uit!

Reageer
gravatar

Ja, en hij schijnt ook nog verdronken in een plas Starbucks koffie. Intussen zijn in Nederland al generaties belastingvluchters opgegroeid die over 0,4 m2 brievenbus oppervlakte én een Nederlands paspoort beschikken. Ik ken er een die Lock heet en een persoonlijke vriend was van onze geliefde Prins Bernhard.

gravatar

Elke zichzelf respecterende belastingvluchter heeft minstens één fiscaal/juridisch uitstekend ingevoerde handlanger die in verbinding staat met hoge ambtenaren van het Mysterie van Financiën. Deysselbloem: “Read my lips: Holland is no tax-haven”

gravatar

Het lijkt me heel verstandig, I.V.M.E., om mensen zonder geld gratis medische zorg te verlenen. We willen geen lijken in de straat hè, of rondwandelende infectiebronnen (nog even los van basale mensenrechten). Dat die zorg beperkt is tot maximaal €6000 per jaar is wel dom, maar om typetjes als jou tevreden te houden. En zelfs dan snap je het niet.

Excuus voor het gebrek aan satire in deze reactie.