Shutterstock / Anas-Mohammed

Shutterstock / Anas-Mohammed

EU: ‘Schandalig dat Egypte niet zomaar honderdduizenden vluchtelingen toelaat’

Egypte laat vooralsnog geen Palestijnse vluchtelingen uit de Gazastrook toe. De Europese Unie reageert hier fel op: “Het is een schande. Deze mensen zijn op de vlucht en Egypte houdt zijn grenzen dicht. Een dieptriest besluit."

Commissarissen van de EU laken de houding van het Israëlische buurland. “Het getuigt van heel weinig medeleven en empathie om hulpbehoevende mensen zo aan hun lot over te laten. Deze mensen hebben de pech dat ze wonen in een land dat verwikkeld is geraakt in een oorlog. Als welvarender land heb je de morele plicht om gewoon te helpen.”

“Natuurlijk snappen wij ook dat Egypte even steigert bij de gedachte aan een stroom van vele honderdduizenden vluchtelingen, ook met het oog op de situatie die het land aan hen zou kunnen bieden. Maar nogmaals, Egypte heeft een morele plicht. Er is niet eens geprobeerd om een deal met Tunesië te sluiten."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *