Shutterstock / Prostock-studio

Shutterstock / Prostock-studio

Nog maar 2 faillissementen te gaan en dan kan Victor ondernemerscoach worden

Het gaat Victor voor de wind. Zijn derde bedrijf is gisteren failliet verklaard, waardoor hij ontzettend lekker op weg is om ondernemerscoach te worden: nog maar twee faillissementen te gaan en hij kan zich opwerpen als een zakenman die alles heeft meegemaakt. “Drie keer is scheepsrecht, maar vijf keer is een legacy”, zegt Victor met een glimlach, terwijl hij zijn administratie doorstuurt naar de curator.

Terugkijkend op zijn drie ter ziele gegane bedrijven, is Victor vooral dankbaar voor de ervaring. “Van je fouten kun je leren, en jongens, wat heb ik een boel geleerd. Aan die kennis kan zelfs een schuldeiser geen prijskaartje hangen. Hoe had ik bijvoorbeeld anders kunnen weten wat debiteuren en crediteuren zijn? Zo zie je maar weer dat de praktijk altijd anders is dan wat je leest in managementboeken.”

Nu is Victor klaar voor zijn vierde en vijfde poging. “Ik voel dat ik dichtbij ben,” zegt hij vol optimisme. “Een paar strategische fouten hier, wat ondoordachte investeringen daar, en voor je het weet, ben ik de perfecte ondernemerscoach. Ik kan niet wachten om de lessen die ik daaruit leer met anderen te delen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *