Semmick Photo / Shutterstock.com

Start-up legt groenten in kraam op plein zodat je het kan ophalen wanneer je wil

Iedereen ken het probleem: je hebt online groenten besteld bij een fietskoerier en nu moet je de hele tijd thuis blijven om open te kunnen doen. Een start-up uit Berlijn heeft voor dat probleem nu de oplossing voor bedacht: een kraam op een plein in jouw buurt.

Het plan is ambitieus: de start-up wil een kraam neerzetten op pleinen door heel Nederland, zodat iedereen lopend of met de fiets hun groenten kunnen ophalen bij het ‘grab&go pick-up point’. “Nooit meer wachten tot die fietskoerier aanbelt”, zegt Joshua Rads, een Australisch-Duitse ondernemer die zichzelf hip de ‘groenteman’ noemt. “Koop eten op jouw tijd, op het moment dat jou het beste uitkomt. Dat is voor ons heel belangrijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik sprak eens een bezorger voor AH, op 100 meter van een AH-winkel.

En hij had het nog gekker meegemaakt, bezorgen bóven een AH-winkel.

‘Ze betalen hopelijk wel voor bezorgen?’ vroeg ik.
‘Ja hoor’.

Reageer
gravatar

Ik wel liever niet voor de gek gehouden.
Mag ik erop wijzen dat de groentekraam op de foto gisteren op de Grote Markt is genomen. In het hele land kan men van tijd op tijd deze kramen op markten aantreffen ook tijdens de pandemie, want ze leveren essentiële voedingswaren.

Reageer
gravatar

In onze tijd heten fietskoeriers nog postbodes en wat later postbestellers. Die kwamen de hele week op zondag na twee keer per dag langs. Dat waren nog eens tijden, niet waar oma?

gravatar

Inderdaad opa, en niet alleen groenten en de post, maar alles werd toen nog gewoon aan huis geleverd met handkarren, bakfietsen en paard en wagen, zoals het hoort. En oud papier, schillen, lompen en afgedankte metalen werden gewoon opgehaald. In armoedige wijken ook toiletemmers.

gravatar

Wij hadden in de goede ouwe tijd een groenteman met paard en wagen die deur aan deur verse groenten uit eigen land leverde. Dat waren pas gelukkige en milieuvriendelijke tijden.

Reageer
gravatar

✅✅I’m under your control. (。❤‿❤。) Let’s have a great time together ==>> ︆︆v︆︆.︆︆︆︆ ht/92Rq