Shutterstock - Sirozy

Shutterstock - Sirozy

Brievenbusfabrikanten niet blij met nieuw vuurwerkverbod

‘Vorig jaar ook al veel omzet misgelopen’

Veel mensen zijn tevreden met het landelijk vuurwerkverbod wat voor het tweede jaar op rij van kracht is tijdens de jaarwisseling, zo niet de brievenbusfabrikanten in Nederland. Zij zeggen veel omzet mis te lopen en eisen daarom compensatie of een terugtrekking van het verbod.

“En wie zijn er opnieuw de dupe? Juist: wij”, zegt brievenbusfabrikant Harry uit Nieuw-Vennep, terwijl hij door zijn loods vol brievenbussen loopt. “Kijk, hier, deze partij met de bekende oranje PostNL-bussen die staat er nog van vorig jaar. Toen we ook al veel minder kwijt konden na de jaarwisseling. En die kleine groene busjes daar verderop raakte ik ook al niet aan de straatstenen kwijt. Rampzalig gewoon.”

Nu ook de woningbouw in Nederland nog altijd niet wil vlotten vreest Harry het ergste voor het bestaan van zijn zaak. “En hoe moeten mensen straks nog hun rekeningen ontvangen? Wat een drama.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ongerelateerd, of toch niet?

Sollicitatie. Werknemer en werkgever. Aangenomen.

Daniëlle november 24th, 2021
Bewonderingswaardig de woordenbrij die Maitreya uit zijn mouw schudt. Toch jammer van de besteedde tijd, want ik vrees dat zijn lange stukken tekst – ze zijn zelden reacties te noemen – zonder meer overslaan.

Corrie Rector november 24th, 2021
“(…) want ik vrees dat zijn lange stukken tekst – ze zijn zelden reacties te noemen –” door de meeste lezers worden overgeslagen.

De meeste mensen kunnen enkel frasen op hun iPhone bevatten.
Het is onvermijdelijk dat de beperkte aanleg tot liefde van mensen in combinatie met hun arrogantie zo’n wending neemt.
Hun minne schoolse inslag waarmee ze even de held willen uithangen met graffiti, gaat ervan uit dat je altijd ‘bij de les’ moet blijven in de dwangmatige associaties op plat materieel vlak zonder enige verdere verbanden of oorzaken.
Zo ruziën ze of het dubbeltje links of rechts ligt, om het laatste woord te hebben.
Pas als het dieptepunt is bereikt raken ze misschien weer geïnteresseerd in leven.
Waarschijnlijk zijn ze ook daar te afgestompt voor.
Daarom gaat hun gevoel instinctief uit naar een spuitje.
Op dezelfde manier werkte de moderator toen de advertenties begonnen, bij de les.

Reageer
gravatar

Ik sprak iemand die Benito (20 jaar dakloos) in huis had gehad, maar dat mocht niet van de woningbouw. Ook mensen met een uitkering die iemand in huis nemen al dan niet tegen een kleine betaling, worden gekort. De zorg is de basis van misbruik. Zet dit af tegen de veelbesproken tolerantie, en je ziet de sleutel tot hun karma de manier waarop de achterlijke dorpsschaal op de hele wereld wordt geprojecteerd.

Post. Een van de laatste sociale dienstverleningsbedrijven.

Reageer
gravatar

Benito werd gepakt bij een vriend toen hij een geweer uit zijn net verkochte oldtimer Mercedes op hem had gericht.
Onduidelijk is nog of zijn ex-vrouw achter de aangifte zat. ‘Hij was helemaal niet blij met het geld’, zo zien mensen zijn ondankbare karakter.
Mark werd daarmee de no. 1. Op dezelfde manier riep hij voorbijgangers toe er gezellig bij te komen, maar niemand ging erop in; de ziel ontbrak kennelijk. Wel deden verhalen de rondte over zijn heldhaftige ingreep.
Nu bleek nadat hij daarmee niet hetzelfde publiek kon trekken, hij het ‘aan hem had laten zien’, en toen getackeld was (Marks been zat in het verband en hij had een invalidenwagentje).
Hier worden normaal enkel de bankjes opgeblazen met vuurwerk, waardoor die sinds mensenheugenis rond kerst en nieuwjaar worden weggehaald en je moet staan in de Beuze.
Zo ongeveer op dat vlak ontwikkelt zich geleidelijk de sociale controle op corona.