Shutterstock / Bumble Dee

Shutterstock / Bumble Dee

Saoedi-Arabië belooft migranten niet dood te schieten als ze vaker dan 50 keer een bal kunnen hooghouden

Saoedi-Arabië heeft een nieuwe manier bedacht om inkomende migranten te kunnen onderscheiden van professionele sporters: hooghouden. Deze controversiële inburgeringscursus moet volgens de lokale autoriteiten voorkomen dat er onschuldige voetballers worden doodgeschoten.

Migranten die meer dan 50 keer een bal kunnen hooghouden mogen in hun handen wrijven: voor hen ligt er een miljoenencontract, een luxe villa en een privéjet klaar. Voor migranten bij wie het hooghouden niet in één keer lukt is er ook nog hoop. Zij krijgen na een schot in een lichaamsdeel naar keuze nog een tweede kans.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *