Flickr: Marcin Wichary (CC BY 2.0)

Pijnlijk: Westen leverde zelf Windows 95 aan buitenlandse hackers

Westerse landen hebben cyberaanvallen aan zichzelf te danken

Het Westen heeft het groeiende aantal cyberaanvallen aan zichzelf te danken. Hackers uit onder meer Rusland, China en Iran haalden jarenlang hun Windows 95-pakketten uit westerse landen.

Het bureaublad met de groenblauwe achtergrondkleur, de startknop en de taakbalk: allemaal in handen van foute regimes. “Net als de iconen ‘deze computer’, ‘mijn documenten’ en ‘prullenbak’. Daarmee proberen hackers nu onze democratie te ondermijnen”, zegt Wilfred Rietdijk, strategisch adviseur bij Defensie. “Ze verspreiden fake news, manipuleren Nederlandse burgers en wakkeren polarisatie aan. Erg pijnlijk, want zonder Windows 95 was dat nooit mogelijk geweest.”

Ook Nederlandse bedrijven verkochten op grote schaal softwarepakketten aan landen als Rusland. “Absurd”, vindt Rietdijk. “We hebben commerciële belangen boven onze veiligheid gesteld. Iedereen weet dat PowerPoint in de verkeerde handen desastreuze gevolgen kan hebben. Hier zien we hoe dramatisch Microsoft kan backfiren.”

Onder de leveranciers was ook de Nederlandse pc-winkel Scheer & Foppen in Harderwijk. Zij leverden tussen 1996 en 1999 alleen al naar schatting 82.000 pakketten met daarin de installatie-CD’s en de gebruikershandleiding in zeven talen. Daarmee heeft de zaak bijgedragen aan de digitale oorlogsmachine van hackers.

Richard, die in deze cruciale periode achter de kassa stond bij het Harderwijkse filiaal, zegt dat hij zich destijds van geen kwaad bewust was. “Ja, achteraf kun je jezelf natuurlijk wel voor je kop slaan. Maar in die tijd dachten we er niet over na. Ik verkocht floppy’s en stelde verder geen vragen.”

Volgens Rietdijk is het kwaad inmiddels geschied. “Honderdduizenden buitenlandse hackers lopen nu rond met onze softwarepakketten, dat is niet meer terug te draaien. We kunnen nu alleen nog maar hopen dat de Russen er niet achter komen hoe je de KERNEL32.DLL error oplost.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Inderdaad we werken nog met Windows 95 die uitkwam in in 1995 . We sparen nu al 22 jaar voor een actuele versie, de Windows 17, die dit jaar zou moeten uitkomen. Maar tot nu toe is de nieuwste versie de Windows 10 uit 2010.

Als Microsoft die niet voor het eind van 2017 klaar is, laten we we onze pc’s door een Polleke ombouwen voor Apple 18..

gravatar

Iedereen weet dat Scheer & Foppen een gezamenlijke operatie was van de drie veiligheidsdiensten in de Benelux. Begin 1999 stapte ook het Duitse Bundesamt für Verfassungsschutz in. De persoon die in dit artikel wordt opgevoerd als ‘Richard’, van het filiaal te Harderwijk, is Sigmund Schulz, in dienst van de BdF, maar oorspronkelijk afkomstig uit de voormalige DDR. Dat geeft te denken, toch?

Reageer
gravatar

Mijn moeder sprak vroeger alsof de buren permanent een microfoon bij haar in huis hadden. Sociale controle. Zo gaat iedereen hetzelfde praten. Dat beeld is nu realiteit geworden met de nieuwe Windows.

Reageer
gravatar

Maitreya is de Over-ziel. Hij is het alter ego van de overige mensheid, de oudste ziel van de mensheid. Bijna alles waar wij zelfstandig op menen te komen dat cultuur is geworden komt van hem. Alleen is het door de redactie vaak geëdit, gecensureerd of op andere wijze vervormd en in een systeem gemaakt van onderwijs. Dit is een duivelse list van de Universiteit van Amsterdam die gemeengoed is geworden in het hele onderwijs.

gravatar

Wel staan de Meesters direct in contact met Maitreya, daarom hebben ze het Engelse systeem van Masters ingevoerd aan de UVA. Dit is echter fraude. Puur systeem. Net als de alter ego’s is ook de realiteit van de Meesters omgedraaid.

gravatar

Vroeger kon ik nog weleens iemand bellen en net doen alsof ik Maitreya de Wereldleraar ben. Dat kan ook al niet meer, want ze zien gelijk waar je vandaan belt. En als ze je telefoonnummer hebben weten ze dat je gek bent. Zo is het begonnen.

Reageer