Youtube - Aalt Morren

Giel Beelen gaat radio maken vanaf een kapotte roeiboot op de Noordzee

Radio Veronica terug naar roots

Radio Veronica gaat terug naar zijn roots: de voormalige piratenzender gaat weer radio maken vanaf een schip op de Noordzee. Giel Beelen kiest in een lek roeibootje het ruime sop.

“Nou, toitoitoi hè!” zegt directeur Dave Minneboo, terwijl hij Beelen zijn antieke reddingsvest overhandigt. “Het schip is een beetje lek, maar voorin ligt een schepje. Die kun je trouwens ook gebruiken om garnalen te vangen.” Giel Beelen kijkt bezorgd. “Maar hoe moet ik dan radio maken?” Minneboo lacht. “Gewoon in de walkie-talkie praten, dan kan iedereen je horen.” Hij knipoogt. “En als je een plaatje wil aanvragen, even drie keer met je peddel op het water slaan!”

De directeur geeft de roeiboot een flinke duw richting het open water. De golven klotsen vervaarlijk hard tegen de boeg. “W-w-weet je zeker dat dit een goed idee is?” stamelt de DJ. Minneboo blaast op een misthoorn. “Sorry, ik versta je niet. We starten hier even een reclameblok in, kun jij mooi dat enorme gat in je vooronder repareren. In april 2018 sturen we Coen & Sander om je af te lossen. De mazzel!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Let op mijn woorden.
Hij spoelt aan op Rottum.

Voor hen die hun klassieken kennen: Giel is meer een Bomans *) dan een Wolkers.

Arme Giel…

*) en dan hebben we het over z’n survival skills.
Zéker niet over zijn talent

Reageer
gravatar

Ach, net als vroeger en Paricia Paay ligt dan weer met een transitorradiootje onder haar dekens naar die brutale radiopiraat te luisteren.

Reageer
gravatar

Heerlijk anti-establishment, dus kwaliteit verzekerd. Ik wens je veel succes met het doorbreken van het radiozenderkartel, Giel! Als ik je ergens mee kan helpen, dan roep je het maar. Breaky breaky, haha.

Reageer