Bron: NOS

PvdA nu al meer dan 1720 dagen vast in kabinet

De inbeslaggenomen idealen worden bij vrijlating weer teruggegeven

Bijna 5 jaar geleden werd de Partij van de Arbeid gevangen genomen in een kabinet. Nu 1720 dagen later is er nog geen enkel zicht op vrijlating.

De PvdA werd veroordeeld tot een kabinet nadat ze volledig bij kennis hadden ingestemd met de liberalisering van de zorg, het bezuinigingsbeleid van de VVD en het verhogen van de maximumsnelheid naar 130. Met voorbedachten rade de verzorgingsstaat uithollen, luidde het vonnis.

De oorspronkelijke straf was vastgesteld op maximaal vier jaar. Normaliter valt de straf lager uit en word je al na twee derde van de straf vervroegd vrijgelaten. Sommige partijen mogen zelfs na een jaar weer de samenleving in. Ze kunnen dan weer vrijelijk spreken over de erbarmelijke toestand van de inburgering en de kaalslag in de zorg. De inbeslaggenomen idealen worden – voor zover niet beschadigd – bij vrijlating weer teruggegeven.

Omdat de PvdA al zo lang in een kabinet vast zit, is ze onherroepelijk vervreemd geraakt van de wereld buiten. Ze krijgt steeds minder bezoek en zelfs geen media-aandacht. Een groot deel van de omgeving heeft inmiddels aansluiting gevonden bij een nieuwe partij en stuurt niet eens meer een kaartje met verwensingen.

Inmiddels heeft de bekende raadsman Herman-Tjeenk Willink een actiegroep opgericht om de PvdA vrij te krijgen. Tjeenk-Willink: “We gaan er alles aan doen om deze partij weer de vrijheid terug te geven. Maar ik wil de PvdA geen valse hoop geven: het wordt een langdurige procedure. Er is ook een gevaar. Als het proces verkeerd uitpakt zit de PvdA weer 4 jaar gevangen.”

Netflix is bezig met een documentaire over de PvdA. De 10-delige serie gaat ‘making a coalition’ heten en is vanaf komend najaar te zien.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geile Jesse werd ook al afgewezen en loopt nu met een keiharde bobbel in zijn broek. Daar helpt geen eikeltjespyjama tegen! Was Jesse trouwens de ontvanger of de gever? Van Asscher weten we het; die bukt graag. Maar de anderen vormen toch een vraag: wie geeft, wie bukt? Segers is ook al geen bukker – dat wordt dus ook niks. Die hele formatie: alles ruk!

Reageer
gravatar

Het is niet zo’n leuke reactie van je. De PvdA is op sterven na dood is. Ze hebben hun geloofwaardigheid verloren.

De ‘native’ Nederlanders hebben hun heil bij WijsGeert Wilders van de PVV gevonden en Nederlanders met een migrantenafkomst hebben massaal op DENK gestemd.

Cynisme bij een stervende hoort niet.

Foei!

Corrie.

gravatar

Ik krijg al prikogen van de foto. Kunnen jullie geen foto van de heer Wilders van de PVV plaatsen. Dan heb ik nergens last van en kan ik eventueel wel een wat langer artikel lezen.

Corrie

Reageer
gravatar

De foto is een zeer goede illustratie bij het artikel. Heel duidelijk is te zien dat de wereld doordraait terwijl de PvdA vastzit.

gravatar

Je valt in herhaling. Een foto van Emile Roemer zou beter tot zijn recht komen, maar dat hoef ik toch ook niet steeds te herhalen?

gravatar

Roemer zou het geeneens doorhebben wanneer hij een gevangene was. Psychosociaal leven die SP’ers nog in de dictatuur van het paternalistische katholicisme.