Bron: NOS

Schippers plant tussenjaar in formatie

Partijen gaan backpacken in Vietnam om te ontdekken wat ze willen

De partijen die betrokken zijn bij de formatie nemen een gap year om te ontdekken wat ze nu eigenlijk willen met hun toekomst. Dat heeft formateur Edith Schippers besloten om de impasse in de formatie te doorbreken.

Volgens Schippers is een gap year noodzakelijk om echt volwassen te worden als partij: “In een tussenjaar kun echt ontdekken wat je nou wil met je leven en het eigenwoningforfait. Zo word je weerbaarder in het formatieproces. Bovendien zie je nog eens wat van de wereld. Het is nu of nooit. Later als je eenmaal in een regering zit, heb je er geen tijd meer voor en begin je elk wetsvoorstel met ‘ach had ik maar’. Dat zag je bijvoorbeeld bij Lubbers II.”

Aankomende donderdag vertrekken de leiders van VVD, CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks, PvdA en SP voor elf maanden naar Vietnam. De eerste weken verblijven ze bij een gastgezin met een tomatenkwekerij.

Veel mensen vrezen dat de partijleiders bij terugkomst Media en Cultuur willen gaan studeren aan de UvA.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, bij CDA en VVD zitten nog veel heide ontkenners. Hun formele partijstandpunt is dat er “tegenstrijdige wetenschappelijke bevindingen” zijn, en dus “niet onomstotelijk bewezen kan worden geacht dat er heide bestaat”.

gravatar

Een ‘gep- jier’, ik verwachtte eigenlijk de popie-term ‘zubbettikul’, wat de misplaatste Engelse bijvoeglijke vorm van ‘sabbat’ is.

In Nederland allemaal hè, want dat staat vet koel voor de ‘kits’.

Reageer
gravatar

het record voor langs vormende formatie staat nu op België. Dat record moeten we als rasechte Hollanders toch kunnen overtreffen?

Reageer
gravatar

Dan hoeft alleen Buma maar te gaan. Als hij terugkomt zal hij zeker bereid zijn leiding te geven aan een [centrum (uhm)-]links kabinet.

gravatar

Not funny Luttelgeest. Met meneer Wilders van de PVV erbij hebben we binnen een dag een nieuw kabinet waar de meerderheid van de Nederlandse bevolking happy mee is.

Het is niet eerlijk.

Corrie.

gravatar

De meerderheid in de zin van een ”alternatieve meerderheid” zou het dan worden… ?

Keep on dreaming.

Сarrie.