Intimiderende Sybrand Buma wacht Klaver op bij het fietsenhok

'U kunnen onaangename gebeurtenissen ten deel vallen'

Schijnbaar achteloos hangt Sybrand Buma tegen de muur bij het fietsenhok van de Tweede Kamer. Hij wacht op Jesse Klaver, om de GroenLinks-leider een lesje te leren.

Buma steekt een peuk op. Hij begint te hoesten. “Hemeltje, wat een onaangenaam effect heeft dergelijke rook op mijn keel”, stamelt de CDA-voorman. Toch neemt hij nog een hijs. Op het moment dat hij de tranen uit zijn ogen veegt, komt Klaver aanlopen. Buma maakt zich breed en gaat voor de ingang staan. “Ik belet u de doorgang”, zegt hij op dreigende toon.

Buma slaat met zijn vuist tegen Klavers schouder. Het doet pijn aan zijn knokkels, maar hij recht zijn rug. “Wat denkt u wel niet met allerhande groene belastingmaatregelen? Die moeten subiet van tafel, anders kunnen u onaangename gebeurtenissen ten deel vallen.”

Klaver schudt zijn hoofd en loopt de fietsenstalling in. Buma verheft zijn stem. “U toont gewis branie door mij grifweg te trotseren. Maar dit is nog niet gedaan, wat ik u brom.” Klaver begint te lachen.

Dan herinnert Buma zich een aflevering van Dr. Phil. Hij roept de GroenLinks-leider na: “Treft u mij buiten, wat denkt u daarvan?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Willen de ouders/verzorgers van Jesse hem komen ophalen uit Smalland? Jesse wil graag worden opgehaald, eerlijk gezegd zijn wij hem na vier weken ook wel een beetje beu.”

gravatar

Die schelpen liggen daar maar te liggen; ze hebben hun lotsbestemming in de reíncarnatiecyclus reeds ondergaan. Hun diensttijd zit erop. Het is mooi dat ze zich nu op een andere manier nuttig kunnen maken.

gravatar

De zogenaamde kleine criminaliteit ofwel de corruptie beheerst nog steeds het sociale leven van Schouwen-Duiveland, waar Waterschap en dergelijke (de Speld, om grappig te zijn) aan meedoen. Vandaag is het een emmertje schelpen voor de kanarie, morgen zitten er gaten van anderhalve meter in het strand. Overmorgen zijn ze in heel Nederland de kust aan het verkopen voor privégebruik. De droom van die puffende dienstdoeners die daar in hun hokje humor fabriceren voor als ze de top bereiken.

gravatar

Met kippenren wordt waarschijnlijk het kantoor van de Speld bedoeld waar ze aan het einde van hun reïncarnatiecyclus zijn gekomen om vermalen te worden tot vermaak van het volk.

gravatar

Ik heb hier drie universiteiten gesproken die hier ter compensatie bezig waren de kustlijn te behouden met kunstmatige middelen.

gravatar

Sommige, bijvoorbeeld oude, mensen die hier opgroeiden brengen de schelpen waarvan ze maar een emmertje meenemen inderdaad ook weer terug om schoongespoeld te worden door de zee.
De humor van de Speld als we de analogie doortrekken heeft veel weg van de vermalen schelpen in het stadium dat ze hun functie in het kanariekooitje hebben volbracht en terug naar het strand gebracht worden.