Verslag Schippers uitgelekt op klokkenluiderssite Rijksoverheid.nl

Verkenner ging met maar liefst 13 politieke partijen om tafel

Opnieuw een primeur voor de klokkenluiderssite Rijksoverheid.nl. Vandaag publiceerde de website het 23 pagina’s tellende verkeningsverslag van Edith Schippers.

Uit de gelekte documenten blijkt dat Schippers met maar liefst 13 politieke partijen om tafel is geweest en ze allemaal heeft gevraagd naar hun voorkeuren voor een kabinet. Toen bleek dat de grootste partijen niet met de PVV wilde regeren, heeft ze de lijsttrekker van de PVV bij zich geroepen om hem dit te laten weten. Rijksoverheid is ook in bezit van een video waarop Edith Schippers in het geheim het verslag presenteert aan een batterij camera’s.

Op de onthullingen is geschokt gereageerd. “Onvoorstelbaar om na deze verkiezingsuitslag in achterkamertjes verkennende gesprekken te voeren,” zegt oud-premier Dries van Agt. “Deze onthullingen ondermijnen het vertrouwen van de bevolking in de overheid.”

Het is niet de eerste keer dat Rijksoverheid in het nieuws komt met onthullingen. Eerder legde de website beslag op alle rijksdocumenten van 1918 tot 2017, waaronder alle data van schoolvakanties.

Het kabinet heeft inmiddels gereageerd op de onthullingen. Deze reactie is ook uitgelekt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nat kutje? Ik meldde nog niet zo lang geleden dat verzending van post weer met een paar dubbeltjes omhoog was gegaan. Dat doen ze blijkbaar om de paar maanden. Na mijn vermelding was de officiële prijs daags daarna ineens weer teruggebracht voor een tijdje. Dit is echt gebeurd. En nu weer omhoog. Hoe ver moet je gaan. Wist niemand dat officiële beleidsmakers in politiek en bedrijven zich alleen maar baseren op de waan, en dat iedereen in een of andere positie enkel de bespotting van het volk als beleidslijn overneemt?

Reageer
gravatar

Liberaliseren. Dagelijks wat anders verzinnen. Dat is vooral zo met de zorg. Het kan van alles worden, het blijft een verrassing! ‘s Avonds even kijken of je al genoeg bij elkaar hebt voor vakantie.

gravatar

De meest gerenommeerde site zonder winstbejag, met een reputatie door een team kundige en afgestudeerde specialisten op master’s niveau alle maatschappelijk relevante nieuwsfeiten op ieder denkbaar terrein objectief in hun oorzaak en gevolg te selecteren en uit te leggen voorbij de waan van de dag.

gravatar

We moeten ons bezinnen op onze waarden en normen als de loldirecteur zich op zijn tenen getrapt voelend vergaloppeert bij de invulling van zijn ambt en vanuit zijn erecode gaat moraliseren over “dubbelzinnigheid”.

gravatar

De hyperrationalistisch-westerse postmoderne waan van de week zal, zolang we de telofase van het eindgericht op de Armageddon nog niet ingetreden zijn, steeds opnieuw geijkt moeten worden in het licht van de onstuitbare odyssee van onze blauwe planeet weg van het middelpunt van het heelal.

gravatar

Ik heb gehoord dat die mevrouw links op de foto verborgen houdt dat ze een dubbel paspoort heeft.

Anders kan ze er wel naar fluiten voorzitster te worden binnenkort!

Reageer
gravatar

Dat die mevrouw bij wat mensen langs gaat voor de thee, – en dan misschien iets er bij, een mariakaakje – dat mag ze natuurlijk fijn helemaal zelf weten. Maar wat mij schokt, is dat het kabinet hier nog op heeft gereageerd. Wat een schande. Het is tijd dat die lui eindelijk eens hun bek leren te houden.

Reageer