YouTube: AFP News Agency

Erdogan: Nederland was nalatig bij afhandelen schade Groningers

Turkse president haalt opnieuw fel uit naar Nederland

De Turkse president Erdogan heeft opnieuw hard uitgehaald naar Nederland. In een toespraak zei hij dat Nederland nalatig is geweest bij het afhandelen van de aardbevingsschade in Groningen.

“In de jaren ‘80 wist de overheid al dat gasboringen konden leiden tot aardbevingen,” sprak Erdogan op een vol plein in Istanbul. “Maar Den Haag heeft al die jaren niet adequaat gehandeld. Inmiddels is er weliswaar een schadefonds, maar dat is in de uitvoering dermate verkokerd dat inwoners van de getroffen gemeentes niet afdoende gecompenseerd worden voor de schade aan hun woningen. Achteraf praten is soms makkelijk, maar dit had toch echt beter gekund.”

Vanuit Nederland is er nog geen reactie gekomen op de uitspraken van de Turkse president. Morgen geeft Erdogan een speech over het versneld afbouwen van de hypotheekrenteaftrek.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee hoor, Erdogan heeft in IEDER West-Europees land voldoende Grijze Wolven en Ankara-getrouwen om -nu al- succesvol de macht over te nemen. Kuzu en Öztürk zijn zich langs de lijn al aan het warmlopen om Rutte uit de macht te zetten. het beleg van “Rotterdam” was nog maar een voorproefje.

gravatar

Nee, erkenning van deze genocide zou Frankrijk en Duitsland teveel in de kaart spelen. Gelukkig zit nu Trump in Washington, want anders zou de VS onder O’bama wel eens haar bases aan de Turks-Russische grens kunnen sluiten en dan moert Turkije uit de NAVO stappen. In dat geval zou ook de rest van de Turkse bevolking zich legaal permanent hier komen vestigen.

gravatar

Maar wat gaat Erdogan nu ondernemen tegen al die Nederlandse geradicaliseerde zelfmoordterroristen die het steeds maar weer gemund hebben op treinstations en vliegvelden in de directe omgeving van Ankara?

Reageer
gravatar

Ach, als Groninger wiens huis waarschijnlijk plat gaat om herbouwd te worden wegens versterkingen, kan ik er wel om lachen, juist omdat het zo triest is wat de overheid hier nalaat te doen.

gravatar

Meneer Erdogan heeft heel veel in huis en zal ons land redden!

Nederland heeft behoefte aan zo’n sterke leider!

Corrie.