Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Vrouw komt dag na verkiezingen Jan Roos tegen in bos

'Mag ik je een knuffel geven?'

Irene Vermeulen (36) kon haar ogen niet geloven toen ze een dag na de verkiezingen een wandeling maakte in de bossen rond haar woonplaats Schoorl. Daar, tussen de berken en de populieren, ontwaarde ze de gestalte van niemand minder dan Jan Roos. De vrouw plaatste een foto van haar toevallige ontmoeting met de VNL-voorman op Facebook.

“Ik had zo met hem te doen,” vertelt de vrouw telefonisch vanuit huis. “Hij vertelde me dat hij kastanjes aan het rapen was. Dat doet hij altijd als hij even zijn hoofd leeg moet maken, zei hij. Heel sneu, eigenlijk.” De vrouw vroeg hem daarop of ze hem een knuffel mocht geven. Dat mocht. “Ik voelde de spanning zijn lichaam verlaten toen ik hem vertelde dat het een van de meest trotse momenten uit mijn leven was geweest om in het stemhokje zijn naam aan te kruisen. Onzin natuurlijk, maar ik was bang dat hij zichzelf wat zou aandoen als ik vertelde dat ik op Thierry Baudet had gestemd.”

Na de korte ontmoeting vervolgden de twee vreemden allebei weer hun weg. Vermeulen: “Bij het afscheid had hij een droevige glimlach op zijn gezicht. Ik riep nog dat hij een kanjer was, maar dat zag hij al niet meer.” Met het mandje kastanjes onder zijn arm sjokte de nu ex-politicus dieper het bos in. “Ik hoop dat hij het geluk weer weet te vinden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De reacties op zo’n oud artikel zullen wel niet meer worden gelezen, maar alla: Hopelijk krijgt Jan een bijstandsuitkering en kan hij invoelen hoe het is als deze zeer krappe inkomsten nog zouden worden verlaagd. Kop op, Jan.

Reageer
gravatar

Dit verhaal is plagiaat van de ontmoeting met Hillary Clinton in een bos na haar verkiezingsnederlaag.
Het doet een beetje denken aan de columns Amsterdam, live verhalen die verzonnen zijn.
Wat echt gebeurde. Ze liep even vanaf de auto het bos in en kwam een volslagen onbekende tegen en maakte gelijk rechtsomkeert en sloeg op de vlucht omdat ze bang was dat ze aangerand zou worden.
Ze belde op haar iPhone gelijk haar vriend, die de Duitse herder meenam die hem aan stukken reeg waardoor hij in het ziekenhuis kwam.

Reageer
gravatar

Voor een beëdigd prediker van geweldloosheid als gij, O Maitreya, is dat toch wel een stellige propaganda voor functioneel geweld, ook al is dit een live verhaal dat verzonnen is. Genezen van geweldloosheid? Of is dit alleen maar een exercitie om de Morele Weerbaarheid op peil te houden?

gravatar

Waarschijnlijk betekent dit verhaal dat voor de veiligheid het bos zo snel mogelijk gerooid moet worden.

gravatar

Dat verbindt hem dan toch ook op een bepaalde manier met een tak van het Koninklijk Huis. Hij kan dan over het knuffelen van bomen mooi een ‘boom opzetten’ met prinses Irene.

gravatar

Ik kwam vanochtend een bebrilde man in het bos tegen die naakt rondrende en riep: Jinek! Pechthold! Had het idee dat het ook een jan Roos was.

Reageer
gravatar

Dat Jan Roos door Kuzu c.s. als rechts wordt gekwalificeerd, o.k., maar waar moeten we dan DENK plaatsen? Moslim-rechts? In navolging van Ali Baba en zijn 40 rovers, hebben Kuzu en Öztürk eerst twee zetels van de (rechtse?) PvdA ingepikt en vormen zij nu de voorhoede van de Soennitische Islam. Het wachten is nog op I.S., Al Qaida, Al Nusra c.s., want die zijn onverbrekelijk verbonden aan de Soennitische wereldbeschouwing.

Reageer
gravatar

DENK lijkt me gezien hun steun aan de Grijze Wolven gewoon net als Erdogan hun grote zichzelf opblazende leider een Islamo-fascistische beweging, die net als die grote leider doet alsof ze democratisch zouden zijn. 😉

gravatar

Compliment: ik zou het niet korter en bondiger hebben kunnen formuleren. Maar je hebt de geheiligde naam van de zelf opblazende Grote Leider genoemd, heb je al een lijfwacht? De pers zal binnenkort ook wel gebreideld worden onder invloed van de penningmeester van het Soennisme, Nederland weet immers perfect aan welke kant haar handelsbelangen in de regio worden gesmeerd. In dit verband blijft het (Rutte of Pechtold), lood om oud ijzer.

gravatar

Mooi trouwens ook dat je niets meer hoort van Geen Peil. In Tour face dijkgraaf, dit willen je kiezers dus!