Youtube Groenlinks-PvdA

Youtube Groenlinks-PvdA

NSC en VVD dreigen buiten tweestrijd tussen PvdA en GroenLinks te vallen

Het is voor politieke partijen in verkiezingstijd de heilige graal: een tweestrijd. Bij NSC en de VVD zullen ze zich in dat kader zorgen beginnen te maken: beide partijen dreigen buiten de tweestrijd tussen PvdA en GroenLinks te vallen.

"Je merkt dat PvdA en GroenLinks in elkaar de ideale vijand hebben gevonden", zegt campagnestrateeg Annemarie Litjens. "Dat gaat momenteel echt hard tegen hard. Frans Timmermans die afstand neemt van Greta Thunberg. Een GroenLinks-activist die hem om die reden een racist noemt. Ruzie over Gaza, maar ook over 2030 als deadline om de stikstofdoelen te halen. Ze weten elke dag wel het nieuws te vinden met hun meningsverschillen."

Litjens merkt op dat het voor andere partijen ontzettend moeilijk is om die dynamiek te doorbreken. "Pieter Omtzigt en Dilan Yeşilgöz proberen uit alle macht hún thema's aan de orde te stellen, maar kom er nu nog maar eens tussen. Zolang PvdA en GroenLinks de pijlen op elkaar gericht houden, zullen ze blijven domineren."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *