wikimedia / De Balie

Yeşilgöz gaat toch maar petjes dragen om duidelijkheid te verschaffen over welke rol ze vervult

VVD-fractieleider, demissionair minister en deelnemer aan de formatie Dilan Yeşilgöz gaat met verschillende kleuren petjes werken. Yeşilgöz heeft daartoe besloten, omdat ze merkt dat al haar verschillende rollen verwarrend zijn voor Kamerleden, formatiepartners, kiezers en niet in de laatste plaats voor zichzelf. Het moet volgens de politica voor iedereen duidelijk zijn in welke hoedanigheid ze opereert en hoe haar uitlatingen op dat moment geïnterpreteerd dienen te worden.

‘’Als ik de plannen van Eric van der Burg affakkel, dan is het meteen duidelijk dat ik dat als formerende VVD-leider doe en niet als minister van Justitie. ‘Kijk, nu zet ik mijn formeerpetje af en kan ik weer gewoon vinden dat de spreidingswet er moet komen. Mits ik daarvoor mijn ministerpetje opzet natuurlijk.’’’

De petjes hebben allemaal een verschillend, maar herkenbaar kleurtje, laat Yeşilgöz trots zien. ‘’Dat is in het begin even wennen, want je moet jezelf aanleren om de juiste kleur op te zetten. Je wil niet hebben dat ik de wens uitspreek om alle progressieve plannen waar jarenlang hard aan is gewerkt terug te draaien, terwijl ik mijn rode petje (het petje dat hoort bij haar rol als demissionair minister, red.) op heb.’’

De VVD-voorvrouw denkt dat ze aan drie petjes genoeg zal hebben, maar overweegt toch nog een vierde. ‘’Ik twijfel nog een beetje. Als ik zeg dat woke een bedreiging vormt voor ons land bijvoorbeeld. Dan speel ik eigenlijk gewoon de rol van mezelf. De meeste mensen weten dat wel, maar het is misschien toch transparanter als ik daar nog een mooie roze Dilan Yeşilgöz-pet voor laat maken.’’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *