NOS

NOS

Hoopgevend: Conservatief wanbeleid in Groot-Brittannië al na 14 jaar afgestraft door kiezer

Dit is zeer hoopgevend: de Britse kiezer die een ietwat verstandiger keuze maakt en al na veertien jaar Conservatief wanbeleid korte metten maakt met de Tories. “Met de rechts conservatieve, populistische wind die door Europa waait is dit een absolute opsteker voor gematigde, linksere en progressievere kiezers”, zegt politiek deskundige Bert Bokhoven. “Want zo snel als het rechts conservatieve gedachtegoed in Groot-Brittannië aan de macht kwam, zo snel verdween het ook weer als sneeuw voor de zon, om plaats te maken voor een links leunende centrist die weinig tot niks op heeft met Palestina.”

Volgens Bokhoven is het resultaat ook zo spannend omdat het een aanwijzing is dat ook in de rest van Europa de rechtse wind zomaar kan gaan liggen. “Le Pen zou aan de macht kunnen komen in Frankrijk, in Nederland is nu een extreem-rechts kabinet aan de macht, maar het Britse voorbeeld toont aan: de kiezer reageert onherroepelijk met een corrigerende stem. Soms moet je een aantal jaar een paar stappen terug doen, om daar dan te blijven hangen. Veertien jaar vliegen voorbij!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *