GaudiLab / Shutterstock

GaudiLab / Shutterstock

Vrouw houdt partijen wekenlang aan het lijntje met stembelofte

"Zolang ik nog geen stembiljet zie, houd ik mijn opties lekker open"

Al wekenlang houdt de Amsterdamse Amy (23) verschillende partijen aan het lijntje met haar stembelofte. De ene week gaat ze naar een GroenLinks-PvdA bijeenkomst, de dag erna loopt ze rond met een Partij van de Dieren tote-bag.

De vrienden van Amy vinden het zielig wat ze met die arme partijen doet, maar Amy trekt zich daar weinig van aan. “De meeste mensen zijn zooo traditioneel wat betreft stembeloftes”, vertelt ze aan ons. “Dat hele, kies één partij gebaseerd op een kieswijzer en dat is het dan?  Nee, dat is echt zo niets voor mij. Want wat als die partij toch niet blijkt te zijn wat je dacht dat het was?”

Met nog een aantal dagen tot de verkiezingen heeft Amy een drukke planning voor de boeg. “De ene dag zoek ik de klimaatbewuste daddy-vibes van GroenLinks-PvdA op, de andere dag vind ik het wel spannend om me compleet uit te laten kleden door een vrouw en lees ik de standpunten van VVD. En als ik echt even geen idee heb waar ik zin in heb of mee bezig ben, dan kan ik altijd terugvallen op de NSC.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *