NOS

NOS

Kandidaten NSC staan voor een integer beleid dat nog alle kanten op kan gaan

Ze weten nog niet waar het met Nederland naartoe moet, maar de kandidaten op de lijst van Pieter Omtzigts NSC vinden vooral dat de weg ernaartoe integer moet zijn. “Ik sta voor een integer beleid”, zegt fiscalist Folkert Idsinga, nummer 11 op de lijst bijvoorbeeld. “Wat de plannen verder ook zijn, maakt me niet zo veel uit, als het maar integer is.”

Ook nummer 24 op de lijst Natascha Wingelaar staat voor goed bestuur. “Naar links, naar rechts, het kan allemaal als het maar goed is. En integer en transparant. Of we nu een windmolenpark bij een woonwijk zetten of niet. Gemeentes dwingen asielzoekers op te vangen of niet. We moeten de procedures integer doorlopen, daar wil ik me als Kamerlid voor inzetten.”

Pieter Omtzigt heeft er alle vertrouwen in dat zijn kandidaten dicht bij zichzelf kunnen blijven. “We gaan nu een programma schrijven. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze ieder mogelijk plan integer kunnen verdedigen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *