Wikimedia Commons: Toony / Flickr: Khmer Rouge Tribunal / SBS6

Een collectant voor de Rode Khmer aan de deur: wat moet je doen?

Weersta een gevoelig praatje over de uitroeiing van intellectuelen

Je kent het wel: je zit net lekker aan het avondeten, staat er ineens een collectant van de Rode Khmer aan de deur. Hoe laat je deze mensen op een beleefde manier weten dat je geen interesse hebt om de moord op 1,7 miljoen Cambodjanen financieel te ondersteunen?

Een collectant zal je altijd eerst een vraag stellen waar je alleen maar ‘ja’ op kunt antwoorden. Bijvoorbeeld: “Vindt u het ook geen goed idee om kinderen alleen met bajonetten dood te steken om kogels te besparen?” Je kunt hier ‘nee’ op zeggen, maar dat is niet echt geloofwaardig en werkt daarom ook niet. Deze vraag is namelijk bedoeld om je in een zogeheten ‘ja-flow’ te krijgen. Zodra je ja hebt gezegd tegen bajonetten, zal de collectant een gevoelig praatje gaan houden over de uitroeiing van intellectuelen.

Je kunt er nu voor kiezen om kritische vragen te stellen. Zeg bijvoorbeeld dat je bang bent dat je donatie de killing fields nooit bereikt omdat het ergens in een luxueus kantoorpand in Phnom Penh aan de strijkstok blijft hangen. De collectant krijgt die vraag natuurlijk veel vaker en hij heeft zich ingelezen: “Ha, wist u dat van elke euro die u aan de Rode Khmer geeft maar liefst 90 cent direct gaat naar het maken van slachtoffers? Bij de Rwandese Interahamwe is dat bijvoorbeeld maar 75 cent.”

Veel effectiever is het om te veinzen dat je al donateur bent. Laat weten dat je maandelijks twee tientjes overmaakt naar de Rode Khmer en wijs nonchalant naar de schedels in je woonkamer. Of zeg dat je al lid bent van de NRC, en dat een lidmaatschap van de Rode Khmer daarom een beetje dubbelop voelt.

Mocht dit alles niet werken, dan heb je nog een troef: martel de collectant twee weken lang, dwing hem een verklaring te ondertekenen dat jij en je hele familie al gedoneerd hebben en geef hem vervolgens een nekschot.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bent u een oud vrouwtje?
Sla de deur onmiddellijk dicht!!
Deze gemene spleetoog probeert u af te leiden terwijl een handlanger achter uw rug uw spulletjes steelt.

Uw Politie

Reageer
gravatar

Wat te doen? Ja dat hangt ook een beetje van je eigen politieke kader af natuurlijk. Ben je voor of tegen windmolens, vind je massamoord met landbouwgereedschap een overheidstaak et cetera..

Reageer
gravatar

Rode Khmer, Rode Khmer… was dat niet die zogenaamde klassendictatuur in Cambodja die diep in de vorige eeuw door Vietnam uit de macht werd verdreven?

Reageer