Nieuwe ton voor Jan Huygen

Nieuwe ton voor Jan Huygen

Nieuwe ton voor Jan Huygen

Ontroerende crowdfunding-actie brengt ton op

Goed nieuws voor de Enkhuizer zeevaarder Jan Huygen van Linschoten: dankzij crowdfunding kan hij snel beschikken over een nieuwe ton. Zijn oude ton, met een hoepeltje erom, viel recent in duigen en vervolgens ook nog kapot. Toen internetters hier lucht van kregen startten ze met succes een inzamelingsactie en haalden ze een ton op voor Huygen.

Die liet vanaf de Barentszzee weten enorm verheugd te zijn met zoveel compassie: ‘Ick seg altyt maer soo: een ton isch een ton. Enorm chill dit.’

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gatverredamme! Het ding was vorige maand tot aan het lid toe compleet gevuld met nieuwe haring. Inmiddels hele oude haring overigens. Onlangs werd het gore ding nog gezien toen het uit zichzelf de straat overstak, maar dat is Jan Duygen er niet bijverteld. Verklootfunding, dat is het. Daarom wens ik Jan alsnog een mooie uitvaart toe.

Reageer