Shutterstock: Alissa Kumarova / Studio De Speld

Heb je als een BN’er wel iets gedoneerd als je het niet publiekelijk heb gemaakt?

Het is een vraag waar veel BN’ers nog altijd mee worstelen: heb je wel iets gedoneerd als je het niet publiekelijk maakt? De voor- en tegenstanders van deze stelling komen er maar niet uit.

Uit een onderzoek van EenVandaag onder meer dan 1000 BN’ers blijkt dat 98% van hen denkt van niet. Zij zeggen zeker te weten dat een donatie aan een goed doel alleen geldig is wanneer je een screenshot van je donatie op Instagram hebt gepost met een boodschap over hoe hard mensen in Oekraïne jouw donatie nodig hebben.

Een respondent uit het onderzoek wist deze mening treffend te duiden: “Heb je ooit een donatie van een bekend iemand gezien zonder dat die persoon deze publiekelijk maakte? Precies. Ik bedoel maar. Daar heb je je antwoord toch?”

De overige 2% van de respondenten zei niet mee te willen werken wanneer er geen namen bij de uitkomsten worden vermeld.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben een inzamelingsactie gestart voor Bekende Nederlanders. Met de opbrengst van deze (nu al succesvol te noemen) actie zullen ze in staat zijn om hun donaties nog beter te communiceren. De producent van HOY-worsten heeft al een half miljard worsten toegezegd. Deze zullen a.s. zaterdag op de braderie van Vlagtwedde geveild worden. Komt allen!

Reageer
gravatar

Ik ben een bekende Nederlander voor elke Nederlander, maar ik ben er trots op dat ik alleen aan de collecte voor mijn vriend Poetin heb bijgedragen. Dat telt dubbel.

Reageer
gravatar

Meneer Baudet, door uw gift aan Poetin wordt u nog meer gehaat door het grootste deel van de bevolking. Dat is niet erg, want ook een zeer gehate Nederlander is een bekende Nederlander

gravatar

Vrijwel Iedere Nederlander is een bekende voor een of meer andere Nederlanders, behalve vele thuislozen alhoewel die vaak elkaar een beetje kennen. Of vage kennissen onder de eerste of de tweede categorie vallen is de grote vraag. De Speld heeft veel ervaring met vage kennissen. Wellicht kan Tom Baalbergen daarom op die vraag antwoord geven.

Reageer