Washington Post

Washington Post

Israël: ‘Oneerlijk om ons te waarschuwen voor genocide als we al zo ver onderweg zijn’

Israël is niet blij met de tussenuitspraak van het Internationaal Gerechtshof, waarin staat dat Israël er alles aan moet doen om een genocide te voorkomen. “Dit komt veel te laat. We zijn al bijna klaar.”

In een reactie noemt Israël het tussenvonnis ‘oneerlijk’. “Deze waarschuwing had weken geleden moeten komen. Inmiddels zijn er al meer dan 25.000 doden gevallen in Gaza, zijn er veelzeggende uitspraken gedaan over het Palestijnse volk en is er bewust water, elektriciteit en humanitaire hulp afgesloten. We hebben het gevoel dat we niet echt meer een kans krijgen op deze manier.”

Over een maand zal de definitieve uitspraak worden gedaan, maar als het aan Israël ligt hoeft dat op deze manier niet meer. “Het voelt alsof het vonnis al vaststaat, enkel en alleen omdat we een hele bevolking meetrekken in onze strijd tegen Hamas.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *