YouTube: Wichert Hoekert

Man grijpt laatste kans om in wak te vallen

'Je weet nooit wanneer het weer kan'

Fran van Beek (42) heeft zich vandaag ziek gemeld bij zijn baas. Hij wil graag zijn laatste kans grijpen om in een wak te vallen.

“Je weet nooit wanneer het weer kan,” vertelt Fran terwijl hij zijn schaatsen omdoet. Tevreden inspecteert hij het ijs. “Kijk, het is mooi troebel en begint meteen te barsten als ik erop ga staan. Hier en daar ziet het er wel betrouwbaar uit, maar je moet soms een beetje risico nemen. Dwars door de plassen schaatsen, dan komt alles goed.”

De schaatsbond raadt mensen af om buiten te gaan schaatsen. Onzin, vindt Fran. “Het is een oer-Hollandse traditie om te vroeg het ijs op te gaan. Gelukkig kunnen ze je niet verbieden om de schrik van je leven te krijgen en vervolgens met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis te worden gebracht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ga altijd met een heteluchtballon. Door de warmte smelt het ijs en maak je gewoon meer kans op het perfecte wakgevoel. Nadeeltje van zo’n ballon is dan wel weer dat het soms lang duurt voordat je weer thuis bent. De TomTom werkt goed maar toch …

Reageer