Studio Speld / Casper Steenbergen & Shutterstock & Pro Shots

Studio Speld / Casper Steenbergen & Shutterstock & Pro Shots

Nieuw drama op EK Afstanden: Joy Beune vergeet schaatsen om te doen

Een nieuwe domper voor de Nederlandse schaatssters bij de ploegenachtervolging op het EK Afstanden in Thialf: Joy Beune vergat voor de wedstrijd haar schaatsen om te doen en kwam daardoor tientallen minuten later binnen dan haar ploeggenoten.

Tijdens de race vroegen de commentatoren van dienst zich al hardop af of de 24-jarige schaatsster wel doorhad dat ze met blote voeten het ijs had betreden. “Ik zocht mijn schaatsen, maar ze lagen er niet. Iemand moet ze gepakt hebben, dat kan niet anders”, snikte Beune na afloop op het middenplein. Op de vraag waarom Beune niet even een seintje gaf aan de wedstrijdleiding heeft ze geen antwoord. “Ik snap er gewoon niks van.”

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief de beste artikelen van De Speld Sport uit 2023. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *