Wikimedia Commons CC: Zhang Zhang

Only in Japan: Osaka

Een havenstad aan de baai van Osaka, zoiets kan maar in één land

Stel je voor: een havenstad aan de Grote Oceaan met 2,7 miljoen inwoners die historisch een belangrijk centrum is geweest voor rijsthandel. Zoiets kan natuurlijk alleen in het epicentrum van alle weirde shit: Japan.

Een stad met een uitgebreid metronet waar de rivier de Yodo uitmondt in de Baai van Osaka, in wonderful Japan kan dat allemaal gewoon. Daar hoef je ook niet over te oordelen, dat is cultuur. In Japan vinden ze het vast net zo raar dat wij een belangrijke universiteitsstad hebben met 120.000 inwoners ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten van Amsterdam.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, oordelen hoeft niet. Maar het zou goed zijn als meer mensen zich eindelijk zouden gaan afvragen hoe het allemaal mogelijk is. Nog even los van het culturele aspect natuurlijk.

Reageer
gravatar

30km ten zuidwesten van Amsterdam? Dan eindig je toch in Sassenheim? dat is helemaal geen universiteitsstad! Of is de Ruine van Teylingen waar de baron, B2 en vlugge Jappie ondergedoken zaten een universiteit tegenwoordig?

Reageer
gravatar

hoop ik wel dat iemand anders dan de Baron dat vak geeft, want die is er niet echt kundig in als een clown en acrobaat hem kunnen vinden.
Zijn ontsnappingsplan klopte ook niet echt door eerst naar Rotterdam te gaan, dan Vlaardingen en dan een fietstunneltje bij Maarn waar ze gevangen werden. Dan rijd je toch hartstikke inefficiënt

gravatar

Grappig feitje: een buitenwijk van de Nederlandse stad Deshima zijn ze in Japan zomaar ‘Nagasaki’ gaan noemen.
Is trouwens als voorbereiding tot VINEX-wijk rigoureus gesaneerd in 1945.

Reageer