Bron: Flickr - Richard Moross

Kan Jacco Meijer de nieuwe Erwin de Vries worden?

Tilburgse IT’er wordt nu al vergeleken met Zaanse accountant

Nu Jacco Meijer een avondstudie boekhoudkunde is begonnen, durven steeds meer kenners hardop de vraag te stellen: is Jacco Meijer de nieuwe Erwin de Vries?

Econoom Mathijs Bouman zegt dat de 28-jarige Meijer alles in zich heeft om de accountant uit Zaandam te evenaren: “Ik denk dat hij nu al verder is dan Erwin de Vries was op dezelfde leeftijd. Meijer woont nu in Tilburg, maar ik kan me goed voorstellen dat hij op een gegeven moment in een gezinswoning in Zaandam gaat wonen met zijn vrouw en kinderen. Als hij dan ook nog ergens aan de slag kan als accountant, is hij echt iemand van het kaliber-Erwin de Vries.”

Analyticus Wim Kieft vindt het nog veel te vroeg voor een vergelijking met Erwin de Vries uit Zaandam: “Je moet altijd oppassen met dat soort vergelijkingen. Die jongen komt pas net kijken en hij wordt nu al de hemel ingeprezen.”

Volgens Kieft is de weg naar de top nog lang voor Meijer: “Vergis je niet: het is nog maar een 28-jarige IT’er uit Tilburg. Als je echt een 43-jarige accountant uit Zaandam wilt worden, komt daar nog zoveel bij kijken. Vergeet niet wat er met Timo Veenhof is gebeurd. Die zou wel even de nieuwe Herman Gerritse worden en daar hebben we ook niks meer van gehoord.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jacco Meijer de nieuwe Edwin de Vries? Daar zal Monique van der Ven (alias Dr. Deen) niet blij mee zijn. Niet een beter idee om een nieuwe Jack de Vries te creëren? Contactlenzen, twee eenvoudige ooroperaties en lidmaatschap van CDA en VVD en voilà.

gravatar

Analyticus Kieft vergeet hier even voor het gemak dat hijzelf tijdens een veelbekeken televisieshow voor accountants, Timo Veenhof een ‘regelrechte cijferneuker’ noemde. Hartelijk dank meneer Kieft, dankzij uw karaktermoord leidt Timo nu al jarenlang een onbeduidend bestaan als boekhoudkundig medewerker bij een administratiekantoor te Meppel.

Reageer
gravatar

Eh, pardon, ik ben geen analyticus. Ik was een veelbelovende voetballer en ben nu al jarenlang een (ex-)verslaafde. Bovendien ken ik Timo Veenhof niet. Wel ken ik Tim Veenhof, maar die is geen accountant, maar verdient op andere criminele wijze zijn geld.

Wim Kieft

Reageer
gravatar

ik vraag me juist af dat als ik een huis heb van 40000 km lang op de evenaar of ik dan mijn eigen buurman ben

gravatar

Ik denk het niet. Tegelijk zou dat wel fijn zijn voor alle andere potentiele buurmannen en buurvrouwen. Want je zult maar naast u wonen. Ik moet er niet aan denken.

gravatar

Kan Jacco hier onmiddellijk mee ophouden? Het wordt zo wel erg verwarrend. Waar moet het heen wanneer we zonder enige aanleiding veronderstellen dat er een nieuwe Erwin de Vries nodig is? Is één niet ruimschoots voldoende? Kijk maar eens hoe het met Monique v.d. ven is afgelopen. En ook Wim Kieft wordt nooit meer de oude. Een rotzooitje, dat wordt het zo. Bah!

Reageer