Studio Speld / Casper Steenbergen & Shutterstock

Studio Speld / Casper Steenbergen & Shutterstock

In de game Kantoor Manager 2024 kun je een middelgroot bedrijf naar grote hoogten stuwen

Het is een groot succes onder fanatieke gamers: Kantoor Manager 2024, waarin je een middelgroot bedrijf naar grote hoogten kan stuwen. Fans smullen van de game, die spelers voor lastige uitdagingen stelt: vertrekkend personeel, ongemakkelijke lunches met collega’s die je niet echt kent en netelige HR-kwesties. Wat is de magie van Kantoor Manager 2024?

“Ik kan me helemaal verliezen in al die Excel-sheets”, zegt Joris Bunger, fan van het eerste uur. “Als ik zo’n melding krijg dat er een jaarverslag binnenkort af moet zijn of dat er een kosten-batenanalyse gemaakt moet worden, ben ik niet meer te houden. Dan zit ik de hele nacht met vierkante ogen voor het scherm. Ik doe zelfs een driedelig pak aan als ik een presentatie moet geven in Kantoor Manager, m’n vriendin verklaart me voor gek.”

Bunger, die in de game De Boer Accountants uit Zwijndrecht al drie jaar met succes managet, noemt Kantoor Manager 2024 “een mijnenveld”. “Het is heel moeilijk en uitdagend, dat maakt het ook zo leuk. Gisteren speelde ik en nam een geliefd personeelslid afscheid. Dan moet je knopen doorhakken: welke taart koop je, wat zet je op de kaart, hoe laat begint de afscheidsborrel? Het is zo gaaf als het dan allemaal goed verloopt, dat geeft echt een kick.”

Shanika Bussemaker, die in de game de scepter zwaait bij een groot commercieel bedrijf (“ik noem de naam liever niet”), roemt het realisme van het spel. “Mijn bedrijf staat op het punt van omvallen, de aandeelhouders beginnen te morren, er is onrust bij het personeel. Dus zit ik nachtenlang achter het scherm en doe ik verwoede pogingen om het tij te keren. Ontzettend frustrerend, het kost handenvol tijd, maar juist dat maakt het zo echt.”

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *