YouTube: Meneerjanneman

Boze kiezer wil niet vertellen waarom hij boos is

‘Ben je boos? Wat is er? Wat heb ik verkeerd gedaan?’

“Ik zie dat er iets is”, zegt Mark Rutte tegen een boze kiezer op de markt in Volendam. Er valt een lange stilte, de kiezer doet alsof hij Rutte niet heeft gehoord. “Waarom ben je boos?”, dringt Rutte aan terwijl de kiezer een zakje versgebrande noten afrekent. “Wat is er aan de hand? Wat heb ik verkeerd gedaan?”

Enkele minuten verstrijken. “Je kunt het gewoon tegen me zeggen”, probeert Rutte nog eens. Onrustig krabt hij aan zijn hoofd. “Is het omdat het eigen risico omhoog is gegaan? Is het omdat we de uitkomst van het referendum hebben genegeerd? Dat is het hè? Nee? Maar wat is er dán?” De sfeer wordt grimmiger.

Rutte achtervolgt de kiezer naar de broodkraam. “Waar denk je nu aan? Gewoon, op dit moment. Vind je het moeilijk om te zeggen?”, vraagt hij terwijl hij een A4’tje en een pen uit zijn binnenzak tevoorschijn haalt. “Hier, schrijf het anders op.”

In zijn hoofd speelt Rutte de laatste vier jaar af. Wanneer hebben hij en de boze kiezer voor het laatst gelachen? Had hij de kiezer vaker moeten verrassen? Nee dat kan het niet zijn, de boze kiezer houdt niet van verrassingen. “We hebben zo langs elkaar heen geleefd de laatste tijd.”

De premier vervolgt: “We moeten elkaar misschien een beetje herontdekken, dit is gewoon een fase. Liefde is een werkwoord, je moet blijven bouwen. Echt wat meer quality time met elkaar. Dagje naar de sauna? Alsjeblieft, zeg nou iets?”

“Ga maar nadenken,” bijt de kiezer de premier toe. Daarna loopt hij naar de viskraam. Rutte barst: “Tuurlijk, loop maar weer weg!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mark vindt alles top en waanzinnig gaaf. Hij krijgt dan ook rekeningen van alle energiemaatschappijen, providers en verzekeraars. We betalen ons blauw.

Reageer
gravatar

U betaald de rekeningen van Mark? Dan zou ik daar eerst maar eens mee stoppen, misschien dat u dan minder boos wordt.

gravatar

beste Rutte, het antwoord is dat de kiezer niet weet waarom hij dat is. Het is net zo als: waarom zijn Angry Birds altijd boos? Waarom is Droopy altijd verdrietig?

Reageer
gravatar

Gewoon iedereen gratis geld, eigen bijdrage weg, belasting nul, grenzen dicht, gratis medische zorg, gratis onderwijs, gratis openbaar vervoer, geen boetes meer, …
Daar maak je vrienden mee.

Mark, het is zo simpel!

Simpele Ziel

Reageer
gravatar

had ik die kas maar gehad, met camera erbij,hem vertellen wat mij, , en dat is ongeloofelijk veel, en vind ik die duizend euro, totaal niet van belang de kont likken van een DDictator, hij en Timmermans hebben bloed aan hun handen, Timmermans geeft Erdogan gelijk Gulen zit achter Coup.Deze “mensen”doen zaken met de nieuwe Hitler.

Reageer