YouTube: Bobby Brown

Wij dachten in een stil dorp een kanon af te kunnen schieten, maar dat kon niet

Morgen moeten we voorkomen bij de rechter

Toen we hoorden dat je in het Gelderse dorpje Epe ‘s avonds een kanon kan afschieten, zijn we direct in de auto gesprongen. Kanon in de kofferbak en de kinderen met een pakje Capri Sun op de achterbank en recht zo die gaat over de A1 naar het oosten.

Maar wat bleek? Kon helemaal niet! Een hoop commotie en paniek viel ons ten deel. Mensen kwamen in hun pyjama’s de straat op gerend en binnen de kortste keren was de wijk afgezet. Politie, brandweer, alles. Morgen moeten we voorkomen bij de rechter. Verder weinig enthousiaste reacties van de buurt gehad.

Maar, we hebben goede hoop, er zijn ongetwijfeld buurtschappen waar het nog wel kan. Misschien in het Hunzedal.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zoek de volgende keer een dorpje uit met een rechte hoofdstraat. Een willekeurig veendorp is wellicht een betere keuze voor een artilleriekanon? In Epe zijn ze al gewend aan ‘t Harde geknal.

Reageer
gravatar

Woon allang niet meer in de regio Epe..ja, dat ligt dus echt in het Oosten van ons land, niet in het Noorden, misschien maar weer eens terug in de schoolbanken? En is er werkelijk een sterveling die denkt dat dit verhaal echt is?? Rotterdamse Rinus, bedankt voor het “compliment” Misschien nog beter uit incest geboren dan zonder hersens……

Reageer
gravatar

Een probaat middel om een stilleggen van alle menselijk verkeer te realiseren, is kort tevoren een collecte aan te kondigen en een aantal geoefende collectanten met rammelende collectebussen het veld in te sturen. Of een overspannen Damschreeuwer in te zetten. In beide gevallen zijn intens bevolkte gebieden in no-time ontruimd. Alsdan kan een kanon van enig kaliber worden afgeschoten zonder ‘collateral damage’

Reageer
gravatar

Zie je wel? De Speld bestaat uit arrogante randstedelingen die niet weten wat er leeft in de regio. Altijd al gezegd. Geen medelijden dus. Dat jullie nu moeten vóórkomen bij de rechter hadden jullie best kunnen voorkómen. Bij Epe denk ik trouwens eerder aan de A50. Of de A28. Of aan Ede.

Reageer
gravatar

De regio of die regio? Nou nou nou, het is niet allemaal incest wat het klokkenspel slaat in Harderwijk en de Bible Belt. Wel veel, maar niet allemaal.

gravatar

‘s avonds of bij het ochtendgloren zitten kuikens welgeboren als opgewekt onder kunstlicht hun volgende ei uit te broeden, die is nog dicht.

Het vers komt uit het ei, geopend en vrij, welke onbevangen de kip boven het rooster gaat hangen en gekookt tikt.

Benny