Shutterstock / Studio SPeld

Kabinet sluit compromis met boa’s: ze mogen oud stokbrood als wapen gebruiken

De lobby van de boa’s om zwaardere wapens te krijgen, heeft eindelijk succes gehad. Vandaag maakte het kabinet bekend dat alle boa’s worden uitgerust met een oud stokbrood.

Al lange tijd vragen boa’s om een wapenstok, maar dat gaat volgens verantwoordelijk minister Ferd Grapperhaus te ver. “We hebben in een aantal gemeenten een proef gedaan met een wapenstok, maar vonden dat wapen uiteindelijk toch niet geschikt voor onze buitengewone opsporingsambtenaren. Toen opperde iemand op het departement om ze uit te rusten met een oud stokbrood. We waren meteen enthousiast.”

Volgens Grapperhaus is het oude stokbrood precies het juiste verdedigingsmiddel: “Een oud stokbrood schrikt af, je kunt je ermee verdedigen als de situatie daarom vraagt, maar het ziet er ook een beetje gek uit als je zo’n ding aan je riem hebt hangen. Zo kan iedereen zien wie een buitengewone opsporingsambtenaar is, en wie een niet-buitengewone politieagent.”

De bevolking heeft geschokt gereageerd op het besluit van demissionair minister Grapperhaus: “Dit is geen compromis. Zo’n baksteen-baguette is nog harder dan een honkbalknuppel. Geef ze dan maar pepperspray of een vuurwapen of zo.”

De Albert Heijn heeft alvast aangeboden om de stokbroden te leveren. Toch heeft Albert Heijn-CEO Marit van Egmond nog wel haar bedenkingen. “Het lijkt me wat overdreven om boa’s op pad te sturen met stokbroden van gisteren. Volgens mij is een stokbrood van twee uur oud ruim voldoende om de mensen schrik aan te jagen.”Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *