Nikolay Androsov / Shutterstock

Nikolay Androsov / Shutterstock

Dat mag toch helemaal niet? Rusland gebruikt verboden munitie om burgers te doden

Hoe kan dit? Rusland heeft naar alle waarschijnlijkheid fosformunitie ingezet in Oost-Oekraïne, maar: dat mag volgens het oorlogsrecht helemaal niet! Experts staan versteld en vragen zich af hoe – mits het waar is – dit heeft kunnen gebeuren.

“Het staat gewoon zwart op wit dat fosformunitie niet mag worden ingezet”, zegt wapenexpert Bert Bokhoven. “Het brandt door alles heen en is verschrikkelijk rotspul. Dat de Russen dit inzetten zegt wel iets over dat er iets helemaal niet goed zit daar.”

Als eens en voor altijd blijkt dat de Russen dit wapen hebben gebruikt in Oost-Oekraïne, dan kan dat weleens hele nare consequenties hebben voor Poetin, stelt Bokhoven. “Hij zou zomaar gearresteerd kunnen worden voor oorlogsmisdaden, mark my words.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als ze zich nou gewoon zouden houden bij het ouderwets met TNT flatgebouwen, voedselvoorraden en de watervoorzieningen vernietigen, dan praten we nergens meer over, dan mag Mad Vlad gewoon gas blijven leveren, toch?

Reageer