Studio Speld: Niek Krabben & Youtube / Rockstar Games

Studio Speld: Niek Krabben & Youtube / Rockstar Games

Nieuw in GTA6: boa’s en straatcoaches

In GTA6, de aankomende aflevering in de succesreeks games van Rockstar, zitten nu boa’s en straatcoaches. “Spelers kunnen de boa’s en straatcoaches in de tutorial eerst verbaal mishandelen en in latere missies ook helemaal afrossen”, zegt een woordvoerder van de gameontwikkelaar. “Je krijgt geen ‘wanted’-sterren.”

Om niet de schijn te wekken dat boa’s en/of straatcoaches ‘dom’ werk doen, heeft de ontwikkelaar ze specifieke opdrachten gegeven in het spel. “Er zit een plotlijn in het spel waarbij je een jonge boa zo ver moet zien te krijgen dat hij een rivaliserende bendeleider van jou gaat achtervolgen en boetes uit gaat delen. En je fictieve zoon in het spel krijgt het aan de stok met een straatcoach.”

Dat er Nederlandse boa’s en straatcoaches in GTA6 zitten is voor sommigen een beetje vreemd, omdat het spel zich afspeelt in een fictieve versie van de Amerikaanse stad Miami. Toch is dit volgens Rockstar niet vreemd. “Leuk voor Nederlandse gamers joh. De martelcontainer uit Wouwse Plantage zit ook in het spel.”

Heb je betrouwbaar nieuws wel gewaardeerd dit jaar maar heb je geen behoefte aan nog een abonnement? Steun de redactie eenmalig voor het nieuwe jaar voor de prijs van.. nou ja wat je ervoor wil geven. Doneer nu hier.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *