Youtube / Rockstar games

Youtube / Rockstar games

Hoeveel mensen kun je doodrijden in 5 minuten? Kinderen leren juist goed rekenen door GTA VI

Met de trending trailer van GTA VI laait opnieuw de discussie op of kinderen wel moeten worden blootgesteld aan de aanwezige vormen van geweld en seks in de populaire game. Toch is er een tegengeluid waarbij wordt geclaimd dat kinderen juist goed leren rekenen door GTA VI.

Hoeveel mensen kun je doodrijden in 5 minuten? Hoeveel stripclubs kun je in een uur bezoeken? Hoeveel loeiende politieauto’s passen op een gemiddelde oprit in Vice City? Bij welk aantal krokodillen overstroomt een zwembad met 12.000 liter water? Het is slechts een kleine greep uit de wiskundige vraagstukken waar spelers, en dus kinderen, mee te maken krijgen in GTA VI.

“Omdenken heet dat”, aldus een 26-jarige docent uit Weesp. “Ouders moeten begrijpen dat gamification de toekomst is en zich er minder tegen verzetten. Bovendien is de kans groter dat hun kind later stripclubs gaat bezoeken, dan dat ze 50 gekleurde knikkers uit een vaas moeten halen. We mogen die kids best gerichter gaan klaarstomen voor de maatschappij. En goed leren rekenen dus.”

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *