YT/Omroep Flevoland

Protesterende boa’s met wapenstokken en traangas uit elkaar gedreven

Boa’s die vandaag de straat op zijn gegaan, zijn met groot machtsvertoon uit elkaar gedreven. In verschillende steden ging politie en ME de protestanten te lijf met wapenstokken en traangas. Op sommige plekken kwamen er zelfs waterkanonnen aan te pas.

Pats, boem, pssst – dat ziet er soms behoorlijk pijnlijk uit. Een boa grijpt met beide handen naar het gelaat. “O god, het brandt”, zegt hij huilend. Een andere boa ligt in een foetushouding op de grond terwijl de lange lat der echte wet op zijn rug neerkomt. “Het is alleen jammer dat we nu niet de mogelijkheid hebben ze te taseren”, moppert een agent die op de boa staat in te rammen. “Dit krijg je er dan van”, zegt hij puffend, terwijl de gummiknuppel een vreemd ploffend geluid maakt als het neerkomt op het lijf van de ambtenaar. Wie niet horen wil, kan altijd nog luisteren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *