Omroep Flevoland / Studio Speld

Leraar maatschappijleer vraagt aan leerlingen om messen voor de les in te leveren

‘Leidt alleen maar af’

Maatschappijleraar Jos Wijnveld (42) heeft buiten zijn klaslokaal een messentas hangen. Hier moeten leerlingen vóór de les hun mes inleggen. Zo worden ze tijdens de les niet afgeleid door steekincid
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voor allochtonen-klasjes dus.
Beter een metaaldetector bij de ingang.

Hmm, en lijfwachten voor de leraren.

Kultuurverrijking, zeg maar.

Hoeveel geldautomaten zijn er trouwens nog over, na opheffing vanwege al die plofkraken?

Reageer
gravatar

Het heugt mij te kunnen mededelen dat uw kabinet het dragen van messen door minderjarigen wil gaan verbieden. Hierop komt een boete te staan van 95 euro + 25 euro interieurkosten van het CJIB. Aangezien het dikwijls allochtonen betreft, willen wij niet zover gaan als een strafblad, wanyt dat zou de toekomstkansen van onze kansenparels teveel schaden.

Reageer
gravatar

Jos Wijnveld heeft het er zelf naar gemaakt. Bij zijn les wereldoriëntatie in groep 3 gebruikt hij prentjes met een bijna blote man aan een houten kruis. Dat die man schamel gekleed is, is wel erg onkies.

Reageer
gravatar

Jongelui, een schroevendraaier kan ook heel goed als steekwapen worden gebruiken. Ze mogen door jullie nog steeds worden gekocht. Let wel op dat je een schroevendraaier met een smalle platte kop koopt. Een kruiskop laat je bij het steken in de steek.

Reageer