Adopteer een bom!

Krijgsmacht wil burgers betrekken bij bombardementen

De Nederlandse krijgsmacht komt met een leuke nieuwe actie: ‘Adopteer een bom’. Voor enkele tientjes kun je een bom met jouw naam erop laten gooien op Irak of Syrië.

Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp hoopt dat het initiatief burgers meer betrekt bij het werk van Nederlandse militairen: “Het gooien van bommen is toch een ver-van-mijn-bed-show voor veel mensen. Op deze manier komt het op een speelse manier net wat dichterbij.”

Marijn (23) uit Riel is enthousiast: “Deze actie geeft me het gevoel dat ik echt iets kan bijdragen. En als ‘mijn’ bom straks een trainingskamp van ISIS heeft verwoest, krijg ik een mooi certificaat met het precieze aantal slachtoffers.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En dan maar hopen dat er dan wel de juiste naam op het certificaat komt voor Marijn… (Op de bom staat Merijn…). Ga zo door Spelden! Jullie zijn grandioos

Reageer
gravatar

Op de keeper beschouwd is het getoonde exemplaar wel erg basaal en primitief, daaraan is te zien dat het met de Nederlandse bommenmakerij maar povertjes gesteld is. Allemaal het werk van ZZP’ers die het met de keuringseisen en keurmerk niet zo nauw nemen. Zo is de springkop niet naadloos op huls en stuurvinnen gelast, een saaie fantasie- en kleurloze bom die straks anoniem op een I.S.-tulband of -bivakmuts moet vallen. Geen wonder dat men bij I.S. de Nederlandse bijdrage aan het offensief bagatelliseert.

Reageer
gravatar

Dit is nou zo’n bericht waarvan ik het jammer vind dat het een grap is. Dit is een prima manier om je woede jegens de vijand te kanaliseren. Niet voor niets wordt het onder militairen al veel langer gedaan.

Reageer
gravatar

I.S. had al gerekend op verbale West-Europese bombardementen na het Keulse Nieuwjaarsoffensief. De WEU bombardeert meedogenloos de verlaten vestingen van I.S. in Syrië en Irak en juist nu ziet Nederland zich gehinderd door een bommentekort. ‘t Is met bommen net als met het medicijn Thyrax; het patent voor dit product is verlopen, dus productie en verkoop worden gestaakt. Thuiswerkers in Nederland moeten nu generieke bommen maken op een 0-uren contract uiteraard, vanwege explosiegevaar.

Reageer
gravatar

En hard nodig ook deze actie!
Ik las ergens dat binnenkort de bommen ‘op’ zijn bij onze luchtmacht. En dan stoppen ze gewoon, dusss…

Ko Colijn, Clingendael

Reageer
gravatar

Ja maar dan gooien ze militairen uit het vliegtuig die heel hard “BOEM” roepen als ze op de grond komen.

gravatar

Dit zag je USA-soldiers al doen in de oorlog tegen Irak. Typisch Hollandsch om er een slaatje uit te willen slaan. De Amerikaantjes mochten gratis naar hartelust haaiekoppen van de bommen maken, ‘Die mf die, ja ook die kleine fuckers voor ze verdwijnen in een rubberbootje zonder zwemvest’ erop met hun eigen lippenstift als de markers op waren en lieten dat ook trots zien. Ouwe shit in een nieuw en duurder jasje. Het poseren met de bommen voor ze hun dodelijke werk deden, of nog beter een baby van zijn beentjes ontdeden (jaja lachen hoor en eigen schuld dus niks aan de hand) was ook nog gratis. Wat kost het om een foto van jezelf met je bom te laten maken? Leuk voor mijn kleinzoon’s 10e verjaardag 🙂 toch nog een beetje pief paf poef jij bent dood voor dat kind. Computerspelletjes mag hij nog niet van de kijkwijzer. Is ook stom gelukkig hebben we dit bommenspel nog achter de hand voor de kleintjes. Aan beide kanten hahaha… haha.. ha..

Reageer
gravatar

Beste Bas,

Uw aanroep is gehoord.

Maakt u zich vooralsnog niet al te veel zorgen. De aanvraag voor een pgb bestemd voor uw bovenbuurman met een rugzak vol oplettendheid, is sedert een maand of drie geleden de deur uitgegaan. Na de toekenning ervan kunnen de sessies beginnen.

gravatar

Ja maar beste Goeroe,
Dat gaat zo niet langer, deze heeft dringend hulp nodig. Ik heb er namelijk last van. Het idee dat ik iets zou moeten doen voor Oplettende Lezer, medemenselijkheid tonen bijvoorbeeld, dat vreet aan me.

gravatar

Beste Bas,

In dat geval is het beter dat u zich volgende week even meldt voor een pittige luistersessie. Smeekbedes dienen immers ook gehoord te worden.

Voorts ben ik niet in de positie enige paal en perk te stellen aan wat bepaalde individuen hier zoal op therapeutische basis op dit forum spuien. Daar zijn andere reactanten voor. Wellicht dient u hen het verzoek te doen.

Ik hoor graag van u.

M.v.g. Uw Luistergoeroe.

gravatar

Misschien is het ook zo netjes de bom te adresseren.
Mocht hij naast zijn doel zijn gevallen, kunnen omwonenden hem even op het goede adres afgeven.
Dit voorkomt veel burgerslachtoffers.

Reageer
gravatar

Mijn citaat is verkeerd! Ik zal hem even voor je herhalen:

“… En als mijn bom straks een ‘trainingskamp’ van ISIS heeft verwoest, krijg ik een mooi certificaat met het precieze aantal slachtoffers met uitsplitsing naar wel/niet burger.”

Reageer
gravatar

Zucht, het spellen van een naam blijkt weer te moeilijk voor een journalist. Gelukkig staat het goed op mijn bom.

Mijn bom, lekker. Ik heb me net ook ingeschreven voor het experiment met antrax.

Reageer
gravatar

Voor een paar tientjes je eigen naam. Voor een tientje meer het land, voor nog een tientje meer de postcode en voor nog een tientje meer het huisnummer.

NL 1093 AE 32-2

Reageer
gravatar

NL lijkt me geen locatie in Irak of Syrië. Ik neem aan dat je buiten die grens weer wat moet bijbetalen. Ze halen tegenwoordig overal het onderste uit de kan.

gravatar

Handig zo’n adres.
Dan weet je tenminste dat de retourzending (bomgordel) juist bezorgd wordt.

Is geen brievenbuspost, even tekenen voor ontvangst bij die vriendelijke bezorger met baard.

Alla Akbarbaar

gravatar

Hoezo Wiemersma kan mij het schelen waar jij woont #geenzinin #tisgeenkwis #selfkicker #narcist #aandachtsjunk #nietlollig!!!

gravatar

Ja.

Het maken van grappen en satire is een manier om zware onderwerpen van commentaar te voorzien, en past binnen een democratie waarin bommen worden gegooid op onschuldige bezorgde burgers.

gravatar

Het is helaas niet eens echt een grap: er worden straks bommen gegooid uit onze naam. Misschien is satire waarin onze namen letterlijk op de bommen komen voor jou te confronterend? Ik vind dit een heel rake grap en ik vraag me af of Rutte zijn eigen naam erop zou willen zetten of dat dat te dichtbij zou komen..