Frankrijk dropt piano’s boven Raqqa

Spelen van ‘Imagine’ moet ISIS in het hart raken

Franse gevechtsvliegtuigen zijn begonnen met het droppen van honderden piano’s boven Raqqa. President Hollande hoopt dat inwoners van de hoofdstad van het kalifaat massaal ‘Imagine’ van John Lennon gaan spelen.

“Het is belangrijk dat we de terroristen in het hart raken”, zei Hollande tijdens een toespraak in het Franse parlement. “Als mensen in Raqqa allemaal ‘Imagine’ zingen, komt vrede snel dichterbij. Door de kracht van dat nummer zal iedereen beseffen dat we als mensen met elkaar verbonden zijn en dat liefde altijd overwint.”

De piano’s zijn onder meer gevallen in een trainingskamp, een munitiedepot en een commandopost van ISIS. Verschillende jihadisten hebben laten weten dat ze misschien dromers zijn, maar dat ze niet de enige zijn.

Defensiedeskundige Rob de Wijk is kritisch: “Het heeft weinig zin om in Syrië piano’s te gooien als de lyrics in onze eigen wijken niet eens bekend zijn. In de banlieues van Parijs en de straten van Molenbeek lopen kwetsbare jongens rond die niet verder komen dan het eerste couplet. Doe daar eerst iets aan, zou ik zeggen.”

Minister Hennis-Plasschaert van Defensie overweegt luchtgitaren, grondharpen en de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ naar Raqqa te sturen. Het harmonieorkest heeft behalve ‘Imagine’ ook een ontroerende uitvoering van ‘All You Need Is Love’ in huis. In 1991 voorkwam het orkest al een escalatie van de Eerste Golfoorlog door het spelen van ‘Het land van Maas en Waal’. Uiteindelijk overwon toen de liefde.

De SP is tegen een muzikale interventie. Volgens fractievoorzitter Emile Roemer is muziek nooit de oplossing: “We mogen terreur niet beantwoorden met obligate akkoorden en irritant gejengel. Dat is precies waar al die vluchtelingen voor gevlucht zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het gewoon ze een paar honderd vleugelpiano’s op hun kop mikken en als toetje driehonderd vijftig bakken bier. Het is daar dorstig en zonder muziek. Als je per ongeluk het Smurfenlied opzet, wordt je zonder meer OPGEHANGEN. Terwijl het Smurfenlied toch een vrij gematigd lied is? “Gaan jullie met die baard naar bed, ja die wordt niet afgezet”. “Vindt de ISIS dansen fijn?” NEE WE HAKKEN LIEVER IEMAND Z’N KOP AF.

Reageer
gravatar

De onderliggende bedoeling van de Force Aeriënne was om -met de verspreiding van vleugels- de liefde voor klassieke muziek in de Maghreb te vergroten. Er waren signalen dat jonge moslims verzadigd raakten van het monotone gezang van imams vanaf minaretten en nu iets meer contemporains zochten. In de bibliotheek van I.S. is, met actieve medewerking van de Alliance Francaise, naarstig gezocht naar nog niet verwoeste bladmuziek van grote klassieke componisten als Badr Hari en natuurlijk ook van Bach-tijdgenoot Abdulaziz Al Baba. Vergeefs, helaas. Alleen Steinway en Pleyel waren blij met deze poging.

Reageer
gravatar

Vermoedelijk doet de stabiele, betrouwbare Yamaha het beter in dat klimaat dan de tedere, fijnzinnige Pleyel (net als de robuste Toyata er populairder is dan de frivole, ontwikkelde Citroën). De edele maar poenige Steinway is uitverkocht, alles is naar Saoedi Arabië en de andere golfstaten.

De russen hebben vorige week een grote partij zware, rauwe Petrof’s ingeslagen uit Tsjechië.

gravatar

Voor dropping boven Syrië of als tegenwicht tegen de zeldzame Erards die Frankrijk als slotakkoord voor voor El Assad’s abdicatie had bewaard?

gravatar

Ja, percies. De piloot van de El Al 747 vroeg boven Vinkeveen nog aan de verkeerstoren van Schiphol om Red Bull, voor extra vleugels. Hadden ze op Mainport Schiphol alles in huis, van paracetamol tot taxfree cocaïne en crystal meth toe, maar géén Red Bull. En helaas was ‘Always’ met extra grote vleugels evenmin voorradig; alle vrouwelijke verkeersleiders hadden hun biologische klokken gesynchroniseerd en ovuleerden dus tegelijk. Dat liep toen voorspelbaar verkeerd af.

gravatar

Thans is door het reactieforum aan Frankrijk het verzoek gedaan om Corrie van Hiernaast en al zijn aliassen op Raqqa te droppen.

Als het goed gaat kan ‘ie gelijk proberen wat gasten te ronselen om op de PVV te gaan stemmen de aankomende verkiezingen.

Dat zal ze leren!

Reageer
gravatar

Sinds wanneer blijven piano’s heel als ze uit een vliegtuig gegooid worden???
Erg knap als ze dat voor mekaar krijgen zonder parachute!

Reageer
gravatar

Stom, stom, stom!! Die idiote salafisten gaan nu de snaren gebruiken om massaal onschuldige (?!) burgers op te hangen. Welk liedje je daarbij ten gehore brengt is dan van ondergeschikt belang (hoewel “hang on to your dreams” dan wel weer goed lijkt te passen….)

Reageer
gravatar

Nounou, Speld, hier maken we toch geen grapjes over!! Dat de Speld een satirisch E-zine is, is tot daaraan toe maar grapjes maken over de hoofden van duizenden slachtoffers en de oorlog, dat gaat echt te ver!! Er is een grens en ik zeg dan ook hierbij mijn abonnement op! Ik denk dat er nog zeer velen zullen volgen!!! Schande!

Reageer
gravatar

Piano’s …. bombarderen op Raqqa ……door Franse Gevechtsvliegtuigen !? …Willen soms ze de I.S.I.S. de Dodenmars leren spelen ? …. Dat leren ze ook wel zonder een piano.

Reageer
gravatar

Cd’s? Dan ga je het weer van bovenaf opleggen. Met participatie van de bevolking werkt deze actie veel beter.

Een alternatief voor deze dropping is het uitdelen van Red Bull aan de bewoners. Dat geeft hetzelfde resultaat, maar je hebt geen gevechtsvliegtuigen nodig.

gravatar

Erg mooi bedacht, maar ik vrees: minstens zo naief. Was het maar waar; als dit zou werken, zou het probleem waarschijnlijk niet bestaan. Het enige antwoord op deze terreur is, jamner genoeg, minstens zo hard terug te slaan. Dat wij dit in het Westen maar niet lijken te snappen, is een deel van de oorzaak van het ‘succes’ van IS.

Reageer
gravatar

Huh wat? Meneer, we zijn hier bloedserieus en niet naïef.

De foto’s bewijzen dat er inderdaad piano’s gedropt zijn van het type, valt van hieruit niet te zien.

Alleen het nummer, tjah. Maar hopen dat ze bij IS John Lennon kennen.

gravatar

ja, je hebt wel gelijk. rusland begrijpt het wel. 😛 en ik bijvoorbeeld zou mijn leven wel op het spel willen zetten mits de overheid me daarbij wil helpen door een leger naar die gasten toe te sturen. maar zoals het er nu naar uit ziet. ga ik mijn tijd niet aan het ministerie van defensie opofferen.

gravatar

ze maken wel een leuk geluid als ze op de grond belanden. “bhhuuwwwhrrrrnnnn” ofzo iets.. en als er dan 200 vallen xD… I hope your ears will stay alive.. hahaha