Melnikov Dmitriy / Shutterstock

Melnikov Dmitriy / Shutterstock

Kleine troost: als Israël alle leden van Hamas heeft gedood is er weer vrede

Ondanks alle gruwelijke bombardementen in Gaza en het natrillen van de afschuwelijke aanslag in Israël gloort er misschien een heel kleine lichtpunt aan de horizon: als het Israelisch leger alle leden van Hamas heeft gedood is er tenminste weer vrede. Dat geloven velen.

“Hamas is de bron van het kwaad, en als we alle leden van die organisatie uitschakelen, zien wij verder gelukkig geen reden meer dat we niet met Palestijnen kunnen samenleven”, zegt een woordvoerder van het Israelisch leger. “De Israeli hebben alle recht zich te verdedigen en als ze Hamas hebben uitgeschakeld zijn alle andere Palestijnen niet meer boos op Israël”, zegt een woordvoerder van het Amerikaanse leger. “Dat Israël Gaza bombardeert en zo Hamas uitschakelt is op den duur erg goed voor de veiligheid van Israel. Met name van de familie van omgekomen Palestijnen verwachten we, zeker op de lange termijn, dankbaarheid en een afwezigheid van gevoelens van wrok en ook van de internationale gemeenschap verwachten we veel begrip.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kleine troost: als de Arabieren alle Joden hebben gedood is er weer vrede
13 december 2023 door Jan van Tienen

Ondanks alle gruwelijke raketaanvallen in Israel en het natrillen van de afschuwelijke aanslag gloort er misschien een heel kleine lichtpuntje aan de horizon: als de Palestijnen alle Joden hebben gedood is er tenminste weer vrede. Dat geloven velen.

Israel is de bron van het kwaad, en als we alle inwoners van dat land uitschakelen, zien wij verder gelukkig geen reden meer dat we niet met Joden kunnen samenleven”, zegt een woordvoerder van HAMAS. “De Palestijnen hebben alle recht zich te verdedigen en als ze Israel hebben uitgeschakeld zijn alle andere Joden niet meer boos op Palestina”, zegt een woordvoerder van het Iraanse leger.

“Dat HAMAS Israël bombardeert en zo kinderen uitschakelt is op den duur erg goed voor de veiligheid van palestina.
Met name van de familie van omgekomen Israeliers verwachten we, zeker op de lange termijn, dankbaarheid en een afwezigheid van gevoelens van wrok en ook van de internationale gemeenschap verwachten we veel begrip.”

Reageer