Shutterstock / noamgalai

Shutterstock / noamgalai

Israël: ‘Hoge Hamasleiders in spe gedood’

‘Zouden over zo’n 40 jaar de nieuwe kopstukken kunnen zijn geweest’

Bij de aanval op een tentenkamp in Rafah zondagavond heeft Israël naar eigen zeggen hoge Hamasleiders in spe gedood. Bij de aanval kwamen tientallen mensen om, voornamelijk vrouwen en kinderen. Er zijn beelden van gedode baby’s. Premier Netanyahu: “Deze mensen zouden over zo’n 40 jaar de nieuwe kopstukken kunnen zijn geweest. Dat hebben we weten te voorkomen.”

Bovendien hielden volgens het Israëlische leger in het tentenkamp ook huidige Hamasstrijders zich schuil. “Daaronder zat een hoofdkwartier”, zegt IDF-woordvoerder Daniel Hagari. Dat het een kort geleden opgezet kamp is voor ontheemden, op het strand, van zeil en zonder muren, doet er niet toe volgens Hagari. “Ze zijn er wel eens in de buurt geweest.”

Of de aanvallen nu stoppen? “Zo werkt het niet. Er zijn misschien tientallen doden gevallen, maar met elk van onze acties worden tegelijkertijd honderden Hamasleden gerekruteerd. We kunnen dus niet anders dan doorgaan”, aldus Netanyahu.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *